Efter tillåtelsen att rasta sin hund: allt fler italienare identifierar sig som hund

Italiensk transhund. Foto: Creative Commons 4.0

CORONA ITALIEN Efter det massiva coronautbrottet i norra Italien befinner sig hela landet sen en tid tillbaka i påtvingad karantän. Förutom för att handla livsmedel och läkemedel får invånare bara lämna hemmet för att rasta sin hund, vilket gjort att allt fler italienare nu börjat identifiera sig som hund. – Vilka är vi att ifrågasätta deras identitet?, säger en talesperson för italienska myndigheter.

I Italien har coronautbrottet lamslagit landet och tvingat regeringen att sätta dess invånare i karantän. Italienarna får nu bara lämna hemmet ifall de handla läkemedel eller livsmedel. Utöver det har de också tillåtelse att rasta sin hund, och som av en slump har landet efter beskedet sett en 100.000 procentig ökning i antalet medborgare som identifierar sig som hund.

– Vilka är vi att ifrågasätta deras identitet?, säger en talesperson för italienska myndigheter, som tillägger att det vore enormt kränkande och lite rasistiskt att förneka dem deras identitet.

– I Italien jobbar vi väldigt mycket med empowerment. Att vara transhund är ett verkligt fenomen och vi måste ge vår support till dessa individer. Att förneka deras identitet är djupt problematiskt och väldigt fördomsfullt, säger talespersonen, som föredrar att vara anonym.

De italienska transhundarna har uppvisat flertalet typiska hundbeteenden. Däribland har de nosat varandra i röven, kissat öppet på gatan och börjat sätta på löpande människotikar bakifrån utan att fråga om samtycke.

– That’s my daaaaawgs yo!, säger talespersonen och ger Folkhemselitens intervjuare en high five.

Folkhemseliten har också talat med en av transhundarna, för att se vad han har att säga om situationen.

– Mjao, eller jag menar… Vof!, säger transhunden.