Eventuell regeringskris efter valet avgörs med MMA

SVERIGE Om valet 2018 utlöser ett osäkert parlamentariskt läge där riksdagen inte är redo att rösta igenom en regering så kommer krisen lösas med hjälp av MMA, där en utvald representant för varje parti kommer få möta varandra i buren. ”Socialdemokraterna står redo för alla utgångslägen”, säger statsminister Löfvén, Socialdemokraternas representant som förberett sig med att träna Capoeira hela hösten och vintern.

Valet 2014 fick en osäker utgång med en minoritetsregering som senare samma höst fick sin budget nedröstad i riksdagen, vilket fick den nyligen tillsatta regeringen att efterlysa nyval. Den gången förhindrades nyval genom den så kallade Decemberöverenskommelsen, men för att samma situation inte ska uppstå igen har nu riksdagen beslutat sig för att klubba igenom en ny åtgärd: MMA-gentlemannafighting.

Vid osäkert parlamentariskt läge där riksdagen inte kan besluta om ny regering kommer varje parti få välja en representant inom partiet att representera dem i en MMA-fight till döden, där segrande parti får möjlighet att bilda egen regering.

– Socialdemokraterna står redo för alla utgångslägen, säger statsminister Löfvén, Socialdemokraternas representant som förberett sig med att träna Capoeira hela hösten och vintern.

Bland övriga representanter märks Sverigedemokraternas Kenth Ekeroth, med bakgrund inom TSB – Traditionellt Svenskt Barslagsmål, som dock uttrycker besvikelse över att fått avslag på sin begäran att använda järnrör.

– Att använda järnrör i fight är en fin gammal svensk tradition som sträcker sig enda bak till Järnåldern, säger Ekeroth.

Anders Borg, Moderaternas representant, är däremot glad över att Ekeroths förfrågan fick avslag.

– Det är inte rimligt att använda järnrör i en MMA-fight, använd kuken istället!, säger Borg vars egen specialattack bygger på att ta motståndaren på kuken och sedan hala fram sin egen megapenis för att på så sätt ge motståndaren dåligt självförtroende.

Miljöpartiet saknar fighter

Efter beskedet om att MMA-turnering ska hållas vid osäkert parlamentariskt läge var samtliga partier snabba med att välja representant, alla utom Miljöpartiet som fick avslag på deras förfrågan att låta en av deras islamister springa in i buren och spränga sig själv i luften.

– Det här lämnar oss helt utan fighter. Förutom islamisterna finns det bara töntiga scouter och testosteronbefriade trädkramare i vårt parti, säger språkröret Gustav Fridolin, som även han fick avslag på att klä ut sig till indian och skjuta miljöcertifierade giftpilar på motståndaren.

Bland övriga representanter har Vänsterpartiet valt Lars Ohly, Centerpartiet Eskil Erlandsson och Kristdemokraterna Jesus, som dock kanske behöver lämna återbud eftersom det inte är säkert att han återvänder till jorden i tid till fighten. Dessutom har Ohly uttryckt besvikelse över att inga kvinnor ställer upp i fighten.

– Det bevisar att vi har mycket att jobba på än, man hade ju gärna velat ta på och brottas med lite kvinnor också, säger Ohly, samtidigt som han dreglar.