År 2017 kom den unge herr Dagnå att tänka på ett problem, ett mycket brådskande sådant som krävde sin omedelbara lösning. Problemet var av medial karaktär och gällde ett nytt begrepp som om sistone kommit på tapeten: Fake News. Problemet var att samtidigt som alla visste vad Fake News innebar, så var det ingen som exakt visste vad som var och inte var Fake News. Gammelmedia med de gamla nyhetsbyråerna i spetsen, kallade alternativmedia för Fake News, samtidigt som alternativmedia kallade gammalmedia för det.
Problemet bekymrade den unge herr Dagnå, så till den grad att det gnagde i honom mest hela tiden. ”Om nu gammelmedia kallar alternativmedia för fejknyheter, och alternativmedia kallar gammalmedia för det, hur ska då läsarna kunna avgöra vad som är och inte är fejknyheter?”, tänkte han för sig själv, samtidigt som folk runt omkring honom var upptagna med att kasta begreppet i famnen på varandra.
Dagarna gick och problemet fortsatte att växa, samtidigt som den unge herr Dagnå kände sig allt mer rådvill inför det faktum att det kanske inte fanns någon lösning på problemet. Men sen en dag, när han satt under ett äppelträd och såg ett äpple falla till marken, såg han en lösning på problemet.
”Eureka!” utropade han. ”Det är det upp till mig att ge folket nyheter som de kan lita på är fejk!”
Således skapades Folkhemseliten – en webbtidning som förser läsaren med pålitliga fejknyheter, fabulerade scoop och storys som man kan lita på att de aldrig har hänt.
Namnet Folkhemseliten kommer från redaktionens okuvliga ställningstagande för alla människors lika värde. Folkhemseliten anser att alla människor är lika värda – förutom de som jobbar på Folkhemseliten (det vill säga jag), som är lite mer likvärdig än alla andra.