Experter varnar: Melodifestivalen kan ha avgjorts genom rysk påverkan

Mohombi. Bild: AnnCatrin Blyckerts/Wikimedia Commons

SVERIGE I lördags gick den första delfinalen av Melodifestivalen av stapeln då Wiktoria och Mohombi gick vidare till finalen. Nu höjs dock ett varningens finger för att tävlingen kan ha avgjorts genom en rysk påverkansoperation, och att resultatet är illegitimt. – Eftersom min kandidat inte vann kan vi med säkerhet säga att tävlingen avgjordes genom rysk påverkan, säger DN:s chefredaktör och självutnämnde Rysslandsexpert Peter Wolodarski.

På lördagskvällen satt en stor del av det svenska folket bänkade vid TV-soffan för att följa årets första delfinal i Melodifestivalen och se Wiktoria och Mohombi ta de två platserna till finalen i Stockholm. Nu i efterhand höjs dock ett varningens finger för att resultatet kan ha avgjorts genom en sofistikerad rysk påverkansoperation, vilket skulle göra resultatet illegitimt.

– Eftersom min kandidat inte vann kan vi med säkerhet säga att tävlingen avgjordes genom rysk påverkan, säger DN:s chefredaktör och självutnämnde Rysslandsexpert Peter Wolodarski.

Själv röstade Wolodarski femton gånger med sjutton olika telefoner på sin favoritartist Arja Saijonmaa. Han tvingade även sina barn att rösta på Saijonmaa, trots att de egentligen hejade på Mohombi, men lyckades få dem att ändra sin röst i hot om uteblivet lördagsgodis.

– Så länge man bor i mitt hus röstar man på Saijonmaa, säger Wolodarski, som nu satt sina barn i husarrest då de jublat efter att Mohombi vann.

Efter Saijonmaas nederlag satte Wolodarski snabbt ihop en expertgrupp, bestående av enbart han själv, som snabbt kom fram till att utgången av kvällen ska ha skett genom en mycket sofistikerad rysk påverkansoperation beställd av Mello-fanet Putin själv, där ryska internettroll ska ha hjärntvättat svenska folket via sociala medier att rösta på en sämre kandidat, allt för att minska chanserna till en svensk seger i Eurovision Tel Aviv i vår.

– It goes all the way to the top yo!, säger Wolodarski i ett mycket genomtänkt uttalande, och tillägger att det än så länge inte finns några bevis för att det INTE skulle röra sig om en rysk påverkansoperation.

I sin utredning lyckades Wolodarski också utröna ett misstänkt röstmönster, då två 65-åriga ryssar som bor Rissne Centrum, Oleg och Babuschka, ska ha röstat på Mohombi. Oleg ska dessutom precis som Putin ha tränat Judo, vilket enligt Wolodarski är tillräckligt med bevis för att paret, som bott i Sverige i 40 år, bör tas in på förhör av Säpo.

Wolodarski varnar nu allmänheten för att inte själva utsättas för rysk påverkan, och säger att för att vara på den säkra sidan är det bäst om man gör en hatt av en gammal DN-tidning och sätter på huvudet, så att Putin inte ska påverka dig genom ”Mind Control”.

– På DN har vi nu gjort det obligatoriskt att gå runt i så kallad DN-hatt, annars får du sparken, säger Wolodarski, som rekommenderar att folk, för att vara på den säkra sidan, har DN-hatten på även när man sover, duschar eller utövar extremsporter.