Fridolins plan för att stoppa global uppvärmning – offrar Åsa Romson till klimatet

Bild: Wikipedia

SVERIGE Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin lanserar ny plan för att stoppa global uppvärmning. I ett nytt pressmeddelande på partiets hemsida meddelar han att han ämnar offra det tidigare språkröret Åsa Romson till Miljön. – Miljön har varit väldigt arg senaste tiden och skulle bli på bättre humör av ett mänskligt offer. Att offra Åsa Romson är en uppoffring som jag är beredd att göra, säger Fridolin i pressmeddelandet.

Människans påverkan på klimatet är något som regeringar världen över försökt få bukt med den senaste tiden för att hindra miljöförstöring och global uppvärmning. Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin har nu kommit med vad han kallar ”en bombsäker” plan för att lösa klimatfrågan, då han i ett pressmeddelande på partiets hemsida meddelar att han ämnar offra det tidigare Åsa Romson till Miljön.

– Miljön har varit väldigt arg senaste tiden och skulle bli på bättre humör av ett mänskligt offer. Att offra Åsa Romson är en uppoffring som jag är beredd att göra, säger Fridolin i pressmeddelandet.

Fridolin fick idén under söndagsbönen i Den Ekologiska Miljökyrkan i Midsommarkransen söder om Stockholm, då han påstår att Miljön talade till honom genom en brinnande buske och bad om ett mänskligt offer.

– Först trodde jag han skämtade, för Miljön kan vara rätt spjuveraktig och skön emellanåt. Sen när jag insåg att han var gravallvarlig började jag tänka på vilka människor jag var redo att offra för att rädda miljön, säger Fridolin.

”Borde fråga om samtycke”

Offerritualen av Åsa Romson kommer ske i sann miljöpartistisk tradition under tisdagen i Midsommarkransen. Tillställningen kommer föranledas av att Fridolin gör en klassisk miljöpartistisk shamandans iförd fårskinn och en död grävling på huvudet, samtidigt som han häller getmjölk över kroppen för att hedra Miljön – den allsmäktige härskaren.

Tilltaget har dock inte bara mötts med rosor. Bland annat har Feministiskt Initiativs partiledare Gudrun Schyman hävdat att Fridolin behöver Romsons muntliga samtycke innan han offrar henne till Miljön, och advocerar vidare för att det borde finnas en samtyckeslag för mänskliga offer.

– Man ska alltid fråga om samtycke innan man offrar någon till Miljön, det borde det vara lag på, säger Schyman.

1 kommentar på ”Fridolins plan för att stoppa global uppvärmning – offrar Åsa Romson till klimatet”

  1. Magnus Pettersson | 21 maj, 2018 kl. 14:00 |

    Länsstyrelsen i Stockholms län har satt stopp för detta, då Åsa Romson innehåller så mycket oskattad dieselolja och gammal bottenfärg att hon anses vara miljöfarligt avfall. Hon måste slutförvaras på SAKAB.

Kommentarer är stängda.