Frölunda Indians byter namn till Frölunda Samejävlar

Bild: Benj05 / CC BY-SA 4.0

HOCKEY SHL-klubben Frölunda Indians byter namn. Istället för Indians väljer klubben att anta namnet Frölunda Samejävlar. – Ska man vara rasistisk är det bäst om man är det mot sina egna urinvånare, säger Frölundas styrelseordförande Mats Grauers.

Den anrika Göteborgsbaserade hockeyklubben Frölunda Indians bestämde sig tidigare i år för att byta namn. Nu står det nya namnet klart. Hädanefter kommer klubben att heta Frölunda Samejävlar. Klubbens styrelseordförande Mats Grauers är mycket nöjd med det nya namnet.

– Ska man vara rasistisk är det bäst om man är det mot sina egna urinvånare, säger Grauers.

I samband med namnbytet kommer loggan med indianhuvudet att bytas ut mot en logga med en same som åker snöskoter och tigger EU-bidrag för sitt tråkiga museum som ingen vill besöka.

– Nu ska dom allt få för gammal ost, lappfittorna! säger Grauers och skrattar sedan ett mycket ondskefullt ”muahahaha”-skratt.

Alla är dock inte lika glada över namnbytet. Sångerskan och sameaktivisten Maxida Märak ser inte med blida ögon på hockeyklubbens nya namn.

– Oerhört kränkande att byta namn till Samejävlar. Varför kunde dom inte döpa sig till Frölunda Zigenarpacket istället? frågar sig Märak, och föreslår att klubbens logga skulle vara en tant som sitter med en kaffekopp och tigger pengar utanför Hemköp.

Om du uppskattar Folkhemselitens fejknyheter får du gärna swisha en slant till 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Sprid också gärna Folkhemseliten till vänner och bekanta.