Gängkriminella fixar sommarjobb åt ungdomar: ”Viktigt att vi tar vårt samhälleliga ansvar”

Gangsterbossen Tony Montanavic. Foto: Privat.

NÄRINGSLIV

I och med pandemin blir det svårare för kommuner och företag att erbjuda ungdomar sommarjobb. Det i sin tur riskerar att lämna en hel generation unga utan arbetslivserfarenhet.

Men nu kan politikerna och föräldrarna pusta ut. I vakuumet har nämligen gängkriminella aktörer kommit till undsättning. Under sommaren 2021 siktar de på att erbjuda ungdomar över 30 000 sommarvikariat.

– Det finns inget som är viktigare än våra ungdomar. Det här är frågor vi verkligen brinner för, säger den svensk-serbiske gängledaren Tony Montanavic, som siktar på att rekrytera 500 ungdomar till sin verksamhet.

Enligt Montanavic kommer det finnas mängder med lediga tjänster hela sommaren och även möjlighet till extraknäck under skolåret samt heltidsanställning för den som tagit studenten.

– Vi har ett oerhört stort behov av billig arbetskraft och kommer anställa 100-tals ungdomar att beckna kush i centrum, 50-talet att bli stenkastare mot ambulans och aina och ett fåtal lite äldre shunos att klippa gängrivaler. Ingångslönen är flera rödingar i månaden enligt fackligt avtal med möjlighet till provision, säger Montanavic.

Montanavic riktar också skarp kritik till samhället som han menar gör det svårt för välmenande gangsterbossar som han att anställa ungdomar.

– Så fort vi försöker ge unga en chans på arbetsmarknaden börjar aina och soc att jiddra. Hur ska vi kunna ta vårt ansvar när inte samhället gör det? frågar sig Montanavic.

Den rivaliserande gangsterbossen Mohammed Al-Capone håller med sin huvudkonkurrent.

– Det finns flera problematiska strukturer som gör det svårt för oss att få ut ungdomar på gatorna. Jag tror det har väldigt mycket med fördomar att göra, säger Al-Capone samtidigt som han laddar gunnen och gör sig redo att blaza en shuno som inte payat sina spelskulder.

Om du uppskattar Folkhemselitens fejknyheter får du gärna swisha en slant till 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Sprid också gärna Folkhemseliten till vänner och bekanta.