Gängkriminella vill gå före i vaccinationskön: ”Vi utgör en samhällsviktig grupp”

Foto: Privat

CORONA I januari kommer Sverige att påbörja vaccinationen mot corona. Gängkriminella kräver nu att de ska få gå före i kön. – Vi utgör en samhällsviktig grupp, säger Yasin Byn, gangsterrappare och ordförande för gängkriminellas fackförbund.

I januari beräknas det att Sverige ska komma igång med vaccineringen mot corona, där riskgrupper och samhällsviktiga grupper kommer att prioriteras.

Yasin Byn, gangsterrappare och ordförande för gängkriminellas fackförbund, kräver att även gängkriminella ska få gå före i vaccinationskön.

– Som gängkriminella utgör vi en samhällsviktig grupp, eftersom det är vi som förser folket med kokain och ganja. Därför är det viktigt att vi kan skydda våra anställda så dom kan fortsätta beckna och bibehålla ett stadigt cash flow, säger Yasin Byn.

Vidare menar Yasin Byn att det finns arbetsförhållanden som gör gängkriminella till särskilt utsatta för smittan.

– Vi har redan nog med stress som det är i och med att man kan bli klippt av ett rivaliserande gäng vilken sekund som helst, och ovanpå det har vi nu en smittspridning att förhålla oss till. Det bidrar till en känsla av otrygghet på arbetsplatsen och en oro bland anställda.

Han pekar också på andra faktorer som ökar utsattheten.

– Inom vårt yrke är det svårt att upprätthålla en social distans eftersom det bygger på mötet mellan människor. Till exempel när man knivmördar någon så är det svårt att hålla två meters avstånd, om man inte har aplånga armar, säger Herr Byn.

Statsminister Stefan Löfven håller inte med ordförande Byn om att gängkriminella borde prioriteras för vaccinet.

– Walla bre det där är så fucking keff yao! säger statsministern i ett officiellt uttalande, och hotar därefter med att klippa Herr Byn.

Om du uppskattar Folkhemselitens fejknyheter får du gärna swisha en slant till 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Sprid också gärna Folkhemseliten till vänner och bekanta.