Göran Greider missade 1:a maj-tåget – söps under bordet av borgarklassen

Bild: Wikimedia Commons

SVERIGE Dalademokraternas Göran Greider missade årets 1:a maj-tåg. Anledningen var att borgarklassen, i en ohelig allians med aristokraterna, under Valborgsmässoafton lyckades supa arbetarklassens förkämpe under bordet, vilket gjorde att han missade att ställa sig i ledet under tågets avgång. – Det här ska borgarna allt få sota för!, säger Greider, som vaknade upp med huvudet i toastolen och en kuk målad i pannan.

För första gången sedan sin födelse missade i år Göran Greider arbetsklassens demonstration i 1:a maj-tåget. Tillsammans med flera andra representanter ur arbetarklassen söps han nämligen under bordet av borgarklassen på Valborgsmässoafton, som i en ohelig allians med aristokraterna lurade arbetarrörelsen att supa för mycket genom att bjuda på jellyshots, sprit av märket Koskenkorva och dålig svensk dansbandsmusik på högsta volym.

– Det här ska borgarna allt få sota för!, säger Greider, som själv vaknade upp med huvudet i toastolen och en kuk målad i pannan.

Göran Greider, sedan gårdagen känd som Party-Göran, eller DJ Göran, säger sig inte minnas så mycket av kvällen. Det sista han kommer ihåg var att Carl Bildt frågade om han inte skulle ’ta en jellyshot till’, vartefter minnesluckan är total.

– Efter det är det helt svart. Alla som känner mig vet att jellyshots är min stora svaghet. Det var inte fair game av Calle Bille att bjuda mig på det, säger Greider, som också menar att han nu måste byta kalsonger då han kissat på sig under natten, något som han i vanliga fall bara gör varannan vecka.

Planerar hämndaktion

Greider planerar nu en hämndaktion mot borgarklassen. Tillsammans med några andra arbetarklasshjältar som utsattes för samma kupp tänker de nu slå till på borgarnas stora högtid: julen.

– Julen är ändå en konspiration av kapitalisterna som vill få oss att spendera för mycket av våra dyrt införtjänade pengar. Tanken är att vi lurar borgarna att åka på en alldeles för dyr semester till Franska Rivieran under hösten, sen står de där utan stålar till julen och ser dumma ut. Det kommer bli ett avgörande slag för klasskampen!, säger Greider.