Guillou sågar Herngrens troféjakt: ”Bara betahannar skjuter babianer”

Foto: Peter Knutson CC BY 3.0 / Kenneth Chiou CC BY-SA 4.0 / Frankie Fouganthin CC BY-SA 4.0

BABIANMORDEN

Tidigare i veckan uppdagades det av Expressen att Felix Herngren varit på troféjakt i Afrika. Där har han bland annat skjutit babianer som han sedan låtit frakta som så kallade troféer till Sverige.

TV4-komikern har fått utstå mycket kritik för sin troféjakt. Nu stämmer även författaren och den erfarne jägaren Jan Guillou in i kritiken.

– Det är bara betahannar som skjuter babianer. Riktiga män skjuter utrotningshotade djur, säger vänsterns sista kvarvarande alfahanne.

Om man ska ha uppstoppade djur som jakttroféer hemma tycker Jan Guillou att de helst ska vara livsfarliga och utrotningshotade. Annars anser han att det är ”lite bögigt”.

– Själv har jag en uppstoppad snöleopard hemma som jag dödade enbart med min iskalla blick. Så macho är jag, säger medförfattaren till Stora machoboken.

Felix Herngren själv hävdar att det inte var han som dödade babianen utan att det var hans kompis Mållgan som gjorde det.

Bekanta till Herngren menar dock att han länge varit besatt av att mörda babianer. Bland annat ska hans fru flera gånger ha kommit hem och sett honom titta på tveksamma klipp på Darknet där babianer styckmördas på de allra mest brutala vis.

Till närstående ska han dessutom ha talat högt om att han kräver en ”slutgiltig lösning” på ”babianfrågan”.

Förutom babianer har Felix Herngren även uppstoppade sniglar och näbbmöss hemma – typiskt fjolliga djur som än mer etablerar Felix som betahanne.

Om du uppskattar Folkhemselitens fejknyheter får du gärna swisha en slant till 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Sprid också gärna Folkhemseliten till vänner och bekanta.