HISTORIA: Pansarvagnen modellerades efter det manliga könsorganet

Bild: Wikipedia

JÄTTESANN HISTORIA Historiker har länge frågat sig vad som gav inspirationen till att bygga pansarvagnen. Nu vet vi svaret. Ny seriös forskning visar att pansarvagnen med hundra procent säkerhet är modellerad efter ballen. – Nu vet vi vad som är hönan och vad som är ägget gällande pansarvagnen och pansarpungen, säger historikern Dick Harrison till Folkhemseliten.

Hur i hela friden kom inspirationen till att bygga pansarvagnen? Den frågan har nog varje tänkande individ någon gång ställt sig. Nu har forskarna kommit fram till svaret. Pansarvagnen byggdes som en direkt metallreplika av pillesnoppen och tillhörande pung.

– Nu vet vi vad som är hönan och vad som är ägget gällande pansarvagnen och pansarpungen, säger den framstående svenske historikern Dick Harrison till Folkhemseliten.

Innan stenåldern var kuken mannens främsta vapen, och kunde användas både till fäktning i närstrid och för att ge artillerield på avstånd. Sedan uppfanns sten och kuken blev omodern och utkonkurrerad i stenåldrig krigsföring. Tusentals år senare skulle dock kuken uppleva en renässans i sin militära användning.

Idén till pansarvagnen kom år 1911 från den österrikiske ingenjören Gunther Burstyn, som en dag när han kom ut från duschen kollade ner på sitt kön och tänkte: ”Det här är ett vapen. Vore det inte sjysst om jag delade med mig av mitt vapen?”

Burstyn började sedan med pitten och pungen som inspiration att skissa på den första modellen till pansarvagnen. När den habsburgska militärindustrin i Österrike-Ungern sedan började tillverka hans vagn fick Burstyn stå och visa kuken för alla montörer, så de visste vad de skulle jobba mot.

– Burstyn skickade också dickpics till hela sitt arbetsteam, vilket var okej på den tiden för då var inte alla så jävla pk, säger Dick Harrison.

Vad som är anmärkningsvärt är att om pansarvagnen är direkt modellerad efter Burstyns kön så betyder det att han hade en jäkligt bastant pung och en förhållandevis liten och smal penis.

– Det är sjukt pinigt när man tänker på det, han kan inte fått mycket babes, säger Dick Harrison och fnissar. Historikern tillägger sedan att han själv får fett med brudar.

– Alla tjejer vill ha Dick, säger Dick och ger Folkhemselitens intervjuare en high five.

Efter pansarvagnens tillkomst har den blivit ett givet inslag i modern krigsföring. I oräkneliga krig har den avfyrat missiler som kommit från dess två bolliknande behållare inuti vagnen och skjutits ut ur mynningen mot en given måltavla. Vissa pansarvagnar skjuter skarpt, medan andra skjuter lösa skott. Vissa pansarvagnar har också större kanoner än andra. Vagnar med mindre kanoner brukar säga att storleken inte spelar någon roll. Gamla pansarvagnar har svårt att få sin kanon att resa på sig.

Pansarvagnarna kan också skilja sig lite beroende på ursprung. Israeliska pansarvagnar har till exempel, till skillnad från deras europeiska motsvarigheter, avskalad pansar på sina kanonhuvuden. De kanonerna är mindre känsliga för yttre stimulans men också lättare att rengöra.

Krigsmaskiner byggda efter kvinnliga könet har misslyckats

Den efter kuken modellerade pansarvagnen är en framgångssaga utan dess like. Succén har fått flera ingenjörer att också vilja bygga en krigsmaskin modellerad efter det kvinnliga könet, men samtliga försök har misslyckats.

– Istället för att skjuta mot sina fiender har krigsmaskiner modellerade efter vaginan bara sprängts inifrån och sedan läckt en massa vatten, emellanåt sprutat ut det. Sen när den blivit attackerad har den bett om ursäkt och sagt att det är dens eget fel, säger Dick Harrison.

Harrison menar dock att han själv kunnat få ordning på dessa maskiner.

– Om de bara låtit Dick komma in hade jag kunnat styra upp det, jag vet exakt vilken punkt jag ska trycka på, säger Dick och ger Folkhemselitens intervjuare ytterligare en high five.