Jan Björklund anställd som dörrmatta åt EU-kommissionen

Bild: Politikerveckan i Almedalen / Wikimedia Commons

BRYSSEL Efter att ha avgått som partiledare för Liberalerna har Jan Björklund sedan sommaren stått utan arbete. Nu står det dock klart att EU-vännen och det tidigare statsrådet inte längre behöver gå sysslolös, då han blivit anställd i den prestigefyllda rollen som dörrmatta åt EU-kommissionen. – Jag älskar när folk från Bryssel trampar på en, säger ”Björkis” i ett väldigt officiellt uttalande.

Jan Björklund har äntligen fått arbete! Efter att tidigare i år ha avgått som partiledare står det nu klart att det före detta statsrådet fortsätter karriären i den prestigefyllda rollen som dörrmatta åt EU-kommissionen

– Jag älskar när folk från Bryssel trampar på en, jag är fucking astaggad!, säger ”Björkis” i ett väldigt officiellt uttalande.

Rollen som dörrmatta innebär att ”Janne Bitchlund” outsourcar alla sina individuella friheter till EU, något som han drömt om sedan länge. Arbetet innebär väldigt lite ledig tid, eftersom han utöver att vara dörrmatta också kommer behöva hålla ordföranden Jean-Claude Juncker i byxfickan emellanåt och säga att han är hans bitch.

– Men det är inga problem, jag älskar att underkasta mig EU-byråkrater. Det hade jag gjort även om jag inte fick betalt för det, säger ”Björkarslet”, och medger att lönen kommer ligga på ungefär 50 kr/h, men är också delvis prestationsbaserad.

Han tillägger också att han önskar att alla andra svenskar skulle göra som han och totalt underkasta sig EU, eftersom det är den enda vägen till sann lycka.

– Buddha sa att man skulle söka lyckan, och den enda sanna lyckan är att underkasta sig EU, säger ”Björkhoran” till Folkhemseliten.