Jan Jönsson (L) jagar kriminella klädd som dragqueen: ”Gängens värsta fiende”

Jane Jerkmeister, gängens värsta fiende.

HJÄLTEN VI FÖRTJÄNAR

På dagarna är han Jan Jönsson, politiker för Liberalerna och oppositionsborgarråd i Stockholm. Men på nätterna är han (eller hon) Jane Jerkmeister, dragdrottningen som sätter skräck i stadens kriminella.

Maskerad i drag sprider Jerkmeister fruktan i gängen, som inte längre vågar gå ut om natten.

– Jane Jerkmeister är helt brutal, yani. Jag har hört att hon jappat femhundra becknare, säger en gängkälla till Folkhemseliten.

– Hon är gängens värsta fiende. Jag fruktar varken aina eller andra gangsters, men Jane Jerkmeister är fucking galen, tillägger han med en darrig röst medan svetten rinner ner för hans panna.

Jane Jerkmeisters metod är att hon fångar in gängkriminella med fiskenät. Därefter tvingar hon dem att sitta ned och lyssna medan hon håller en timmes lång sagostund.

Efter det är de flesta så skärrade från att ifrågasätta heteronormen och sin egen manlighet att de tar livet av sig. Och om de inte gör det så gör ”Gängens värsta fiende” det otänkbara: lyfter på kjolen.

Den gängkälla som Folkhemseliten pratar med är en av få som klarat sig med livet i behåll. Han lider nu av svår PTSD.

– Jag kan inte sova om nätterna längre. Varje gång jag blundar ser jag Jane Jerkmeisters fruktansvärda ansikte framför mig, säger gängkällan med gråten i halsen.

Sedan faller gängmedlemmen till marken och börjar skaka okontrollerat. Vit fradga letar sig efter en stund ut ur hans mungipa.

Eftersom det finns så få överlevande har det varit svårt att få reda på vilka sagor Jane Jerkmeister läser för gängmedlemmarna. Men så här lyder ett utdrag från en av sagorna som Folkhemseliten har tagit del av:

”Det var en gång en liten, liten kaosbabbe som vägrade åka hem till sandöknen. Då kom Jane Jerkmeister och ordnade till den saken.”

Inte bara gängen utan även politiker och tyckonomer har kritiserat Jan Jönsson/Jane Jerkmeister för att uttrycka sig lite väl hårt i sagorna med termer som ”kaosbabbe” och ”åka hem till sandöknen”. Däremot får hon stöd av det högerradikala partiet Alternativ för Sverige, som tidigare varit kritiska till dragqueens.

– Dragqueens är en del av vårt svenska kulturarv. Alla som inte tycker det kan återvandra, säger partiledaren Gustav Kasselstrand.

Statsminister Ulf Kristersson är å sin sida kluven till Jane Jerkmeister.

– Jane Jerkmeister är hjälten vi förtjänar, men inte den vi behöver, säger statsministern.

Läs även: Efter massakern – Magdalena Andersson becknade i Farsta: ”Vaktar orten”

STÖD FOLKHEMSELITEN!!!

Bra fejkjournalistik kräver resurser! Swisha valfri summa till 123 357 41 00, så bidrar du till vår oseriösa faktagranskning och opålitliga nyhetsförmedling. Se också till att dela och sprid Folkhemseliten till vänner och bekanta.

Oliver, oansvarig utgivare på Folkhemseliten.se