Janne Andersson om hur Kulusevski lyckades få corona: ”Gingers är dummare än genomsnittet”

Foto: Rolandinho1 CC BY-SA 4.0 / Wikispritz CC BY-SA 4.0

RASBIOLOGI

I måndags meddelades det att fotbollslandslagets Dejan Kulusevski fått corona.

Landslagsstjärnan smittades under en minisemester där han enligt uppgift ska ha delat shotglas med alla ute på krogen, ställt sig på bordet och skrikit: ”Jag är inte rädd för fucking corona!” och sedan sprungit naken genom Karolinskas IVA-klinik som en drunken challenge.

Nu ger förbundskaptenen Janne Andersson sin syn på varför Kulusevski smittades.

– Gingers är dummare än genomsnittet. De saknar det konsekvenstänk vi andra människor har, till följd av en mindre utvecklad hjärna, säger Janne på en presskonferens.

Janne ångrar också att han tog ut Dejan från första början.

– Jag borde ha vetat fucking bättre. I framtiden kommer jag mäta skallar på alla jag tar ut i landslaget, grämer sig Janne.

Förbundskaptenen kritiseras för sitt uttalande. Bland annat av Gingersvenskarnas riksförbund som kräver att han får sparken.

– Janne Anderssons kommentarer är enormt kränkande. Bara för att vi inte tål solljus och har en dålig fortplantningsförmåga betyder det inte att vi är sämre människor, säger riksförbundets ordförande Ron Weasley.

Efter kritiken vill Janne förtydliga sina utspel.

– Det är inte så att jag har något emot gingers: jag har flera vänner som är gingers. Jag citerar bara vedertagen fakta, förtydligar Party-Janne.

Läs även: Efter påhoppet: Janne Andersson utmanar Zlatan på svärdduell

Läs även: Efter voodoo-anklagelserna mot Lukaku: Zlatan utsatt för voodoo av anonym Inter-spelare

Om du uppskattar Folkhemselitens fejknyheter får du gärna swisha en slant till 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Sprid också gärna Folkhemseliten till vänner och bekanta.