Jason Momoa-filmer förbjuds i Sverige – ger kvinnor orimliga förväntningar på mäns snygghet

Foto: Gage Skidmore/Wikimedia Commons

SVERIGE Filmer med skådespelaren Jason Momoa kommer inte längre att visas på svenska biografer. Anledningen är att Jason Momoa ger kvinnor en skev mansbild samt orimliga krav på hur attraktiva män ska vara. – Eftersom jag är ful, äcklig och dum i huvudet är det orättvist mot mig att jag ska behöva mäta mig med någon som Jason Momoa, säger Harald Dumbo, talesperson för intresseorganisationen FJÄRT som representerar män som är fula, äckliga och dumma i huvudet.

Den hawaiianske skådespelaren Jason Momoa, som senast kunde ses som Aquaman i filmen med samma namn, kommer inte längre synas på svenska biografer. Anledningen är att han är så snygg att det ger kvinnor en skev uppfattning om mäns attraktionskraft vilket leder till alldeles för höga krav och förväntningar på män överlag. Beslutet klubbades igenom efter omfattande lobbyism från intresseorganisationen FJÄRT (akronym för: Fula Jättekorkade Äckelgubbars Revansch i Tidsåldern).

– Eftersom jag är ful, äcklig och dum i huvudet är det orättvist mot mig att jag ska behöva mäta mig med någon som Jason Momoa, säger FJÄRT:s officiella talesperson Harald Dumbo.

Tillsammans med systerorganisationerna FIS (Fula Idioters Sällskap), KONKELBÄR (Knasiga Osexiga Nedvärderade Killars Efterblivna Lilla Bajsiga Ädla Riksorganisation) och ÄGGMÖK (Äckliga Gråa Gamla Mäns Överflödiga Kommission) lyckades FJÄRT sätta tillräcklig press på SF för att ta bort samtliga Momoa-filmer från repertoaren. Enligt Harald Dumbo slutar dock inte arbetet där, och om han får som han vill kommer även filmer med Tom Hardy, Joel Kinnaman och Bradley Cooper sluta visas på svenska biografer. Filmer med John Goodman och Ken Jeong är däremot helt okej.