Jimmie Åkesson anklagas för att vara basist av anti-basistiska organisationen ”Inte basist, men…”

Källa: Wikimedia Commons

SVERIGE I samband med valrörelsen riktas nu nya anklagelser mot Jimmie Åkesson. Den här gången är det den anti-basistiska organisationen ”Inte basist, men…” som anklagar Sverigedemokraternas partiledare för att i själva verket vara basist. – Förstår inte vad dom pratar om, jag har aldrig ens rört en bas, säger Åkesson om anklagelserna.

Det var natten till tisdag som den anti-basistiska organisationen ”Inte basist, men…” kom ut med anklagelserna om att Jimmie Åkesson skulle vara basist. På deras hemsida har de släppt sin bevisföring, som bland annat innehåller en bild på SD:s partiledare tillsammans med den uttalade basisten Lars Sigfridsson i Lasse Stefanz, samt ett inspelat samtal med Jimmie Åkesson där han ska ha kommenterat basgången i Walk on the Wild Side av Lou Reed med orden: ”Sjysst beat!”.

– Allt sammantaget ger det en väldigt tydlig bild av att Sverigedemokraterna är ett basistiskt parti som styrs av en basist till partiledare, säger ”Inte basist, men…”s chefredaktör och grundare Henrik ”Henko” Johansson.

Åkesson själv nekar dock till anklagelserna.

– Förstår inte vad dom pratar om, jag har aldrig ens rört en bas, säger Åkesson om anklagelserna, och hävdar vidare att hans favoritinstrument snarare är triangeln, eftersom det var det enda han fick spela på musiklektionerna i högstadiet.

För Henrik Johansson väger dock Åkessons försvar lätt.

– För mig är det uppenbart att hela deras parti är fullt av basister, utan varken trummis eller gitarrist, säger Johansson.

”Inte basist, men…” är en partipolitiskt obunden anti-basistisk organisation som jobbar med att avslöja basister inom Sverigedemokraterna.