Jonas Gardell tappar det när regeringen inte höjer publiktaket: ”korsfäst Amanda Lind!”

Bilder: Frankie Fouganthin / CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons

SVERIGE I veckan kom beskedet att regeringen ännu en gång avvaktar med att höja publiktaket för sport- och kulturevenemang. Det får Jonas Gardell att gå i taket. – Dags att korsfästa Amanda Lind! säger Jonas Gardell som uppmanar till revolution bland kulturarbetarna.

Ingen höjning av publiktaket och inget lättande av restriktionerna. Så löd regeringens besked på veckans presskonferens angående coronaläget. En som blev fullständigt vansinnig av beskedet var Jonas Gardell. I en ny krönika för Expressen skriker komikern och författaren ut sin vrede.

– Dags att korsfästa Amanda Lind! Viva la revolución! skriver Jonas Gardell, som uppmanar till revolution bland alla kulturarbetare.

Enligt Gardell är det enda som skulle kunna stoppa revolutionen om regeringen beslutar sig för att ge miljardstöd till kulturen för uteblivna intäkter, och med kulturen menar han givetvis sig själv.

– Jag hade potentiellt kunnat tjäna 50 fucking miljarder det här året, så det är pengar som borde gå raka vägen till mig, skriver Gardell.

Gardell menar också att om han inte får stå på en scen och dra sina 30 år gamla bögskämt för minst 5000 pers, så kommer kulturen att dö.

– Det är mina 30 år gamla, urvattnade bögskämt som ÄR kulturen. Och om jag inte får dra dem så finns inte kulturen. Jag är kulturen.

Regeringen och kulturministern Amanda Lind är dock inte rädda för Gardells revolution, och menar att hans hot inte är mer än tomma ord.

– Gardell är alldeles för bögig för att starta en revolution, säger Amanda Lind i ett officiellt pressmeddelande.

Om du uppskattar Folkhemselitens fejknyheter får du gärna swisha en slant till 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Sprid också gärna Folkhemseliten till vänner och bekanta.