Känd julklappsutdelare anklagad för sextrakasserier

NORDPOLEN En välkänd julklappsutdelare är den senaste att bli anklagad för sexuella trakasserier i #MeToo-uppropet. Julklappsutdelaren, som sedan mycket lång tid tillbaka är chef för en julklappsverkstad på Nordpolen, pekas ut av flertalet anställda, som också anser sig haft usla arbetsvillkor och på reguljär basis tvingats jobba obetald övertid.

Efter att flertalet media- och kulturprofiler tidigare pekats ut i #MeToo-uppropet är det nu en julklappsutdelare och chef för en julklappsverkstad som är den senaste att bli anklagad för sexuella trakasserier på sociala medier. ”Julklappsutdelaren” ska under flera år ha tafsat, trakasserat och dessutom skrikit ”Hoe, Hoe!” (amerikansk slang för hora) till sina anställda.

— Det har skapats en tystnadskultur där skrämsel och härskartekniker varit en del av taktiken för att få anställda att hålla mun, säger ”Nisse”, som jobbade i verkstaden i flera år och egentligen heter något annat.

Vidare vittnar Nisse om en arbetsplats där anställda tvingats jobba både kvällar och helger långt efter arbetstid utan att få betalt för det.

— OB-tillägg är något som utlovats men aldrig getts. Särskilt kring juletid har vi fått jobba häcken av oss utan att få så mycket som en spänn extra för det. Och när vi tagit upp det med honom (julklappsutdelaren) har han svarat med att fråga om vi vill smaka på hans ”prinskorv”, eller om han får göra ett ”dopp i grytan”.

Anklagas också för djurplågeri 

Nisse berättar också om att djurplågeri förekommit i verkstaden och däribland om den usla behandlingen av renar.

— Renarna har tvångsmatats med både steroider och kokain för att orka med den tunga arbetsbördan. Utöver det är de konstant sexuellt frustrerade och får aldrig utlopp för sin frustration, så att de ska kunna springa så snabbt och långt som möjligt. Jag minns framför allt en ren, som till slut fick en illröd näsa av allt kokain han tvingades snorta och av att han var så kåt hela tiden.

Enligt ryktesväg ska julklappsutdelaren också ha förgripit sig på flertalet renar, något som Nisse inte kan bekräfta.

— Men jag tvivlar inte en sekund på att det är sant, tillägger han.

Förundersökning inledd

I kölvattnet av dessa anklagelser har nu en förundersökning inletts mot julklappsutdelaren, något som Nisse nu hoppas ska leda till åtal.

— Vittnesmålen är många och historierna solida, vi hoppas och tror att detta ska leda någonvart.

Folkhemseliten har utan framgång sökt julklappsutdelaren för kommentar.

3 kommentarer på ”Känd julklappsutdelare anklagad för sextrakasserier”

  1. Det är Sor*n Ism*il helt klart.

  2. https://www.youtube.com/watch?v=sEJdIzLvWBo
    Detta har tydligen varit på tapeten under en längre tid, det är mycket bra att det uppdagas på allvar nu igen!

  3. Vad ska jag med denna information till?

Kommentarer är stängda.