Keith Richards har glömt ackorden – kommer att spela luftgitarr på kommande turné

Bild: Anthony Chu/Wikimedia Commons

STORBRITANNIEN Rolling Stones gitarrist Keith Richards har glömt hur man spelar gitarr. Nyheten kom bandet ut med på sin officiella hemsida under måndagsmorgonen. Som substitut kommer den gamle rocklegenden att spela luftgitarr under kommande turné.

Efter år av spekulationer om Rolling Stones-gitarristens hälsa kom bandet på måndagsmorgonen med beskedet att Keith Richards glömt hur man spelar gitarr samt tappat bort noterna till bandets alla låtar. Trots chockbeskedet uppmanar bandet fansen till lugn, och meddelar också att bandet kommer att fullfölja sommarens inplanerade turné där Keith Richards kommer att spela luftgitarr istället för vanlig gitarr.

– Att spela luftgitarr är ingen större skillnad från att spela vanlig gitarr. Enda skillnaden är att i ena fallet håller du i en metallmanick med strängar på och i andra gör du inte det. Det är egentligen skitsamma, säger bandets manager, som föredrar att vara anonym.

Andra källor gör dock gällande att läget är långt ifrån frid och fröjd. Bland annat ryktas Richards den senaste tiden visat fler tecken på demens, och efter en spelning i Japan ska han i själva fallet ha trott att han befann sig i Brasilien och Rio de Janeiro. På frågan om ryktena stämmer ger bandets manager inte mer än en axelryckning till svar.

– Det spelar ingen roll. Han trodde han befann sig i Brasilien där alla är sydamerikaner när han i själva fallet befann sig i Japan där alla är kineser. Egentligen är det ju ingen större skillnad, i båda fallen rör det sig om invandrare, säger managern.