Klimatengagemang – anledningen till varför C och MP lockar till sig islamister

SVERIGE Efter den omskrivna domen i Solna tingsrätt där två centerpartistiska nämndemän frikände en man från hustrumisshandel på mycket tveksamma grunder, har det visat sig att C, precis som MP, lidit av inflytande från islamister. För islamism- och terrorforskaren Magnus Ranstorp råder det inget tvivel om varför islamister dragit sig till just dessa partier. ”Islamister älskar klimatet”, säger Ranstorp, som heller inte utesluter att färgen grönt kan varit en mycket stor lockelse för alla islamister.

I söndags kom det fram att två centerpartistiska nämndemän i Solna tingsrätt på mycket tveksamma grunder friat en man från anklagelser om hustrumisshandel. Domen har återigen aktualiserat frågan om islamisters inflytande i svenska partier, då en av nämndemännen i fråga är Ebtisam Aldebe, som tidigare i Svt ställt sig positiv till särlagstiftning för muslimer i Sverige. För islamism- och terrorforskaren Magnus Ranstorp är det inte konstigt att just Centerpartiet och Miljöpartiet blivit drabbade, då islamister drivs av ett väldigt stor klimatengagemang.

– Islamister älskar klimatet, det är det bästa dom vet, bättre än Allah, säger Ranstorp.

Forskaren vid Försvarshögskolan i Stockholm utesluter heller inte att färgen grönt kan haft en avgörande betydelse till varför så många islamister valt just Centerpartiet eller Miljöpartiet som kanal för sitt politiska engagemang.

– Grönt lockar till sig väldigt många islamister, det är känt sedan länge. Kolla bara på Koranen: de flesta upplagor är i grön färg. Eller färgen på Saudiarabiens flagga: grön. Eller en så enkel sak som gräsets färg på alla fotbollsplaner i muslimska länder: grönt! Grönt, grönt, grönt, grönt, grönt!, säger Ranstorp, och verkar nästan blivit drabbad av ett epilepsianfall.

Men enligt Ranstorp är det åtminstone i första hand klimatet som är anledningen till varför islamister lockas till C och MP.

– Hade klimatet varit en människa hade islamister knullat klimatet, och det menar jag på ett bra sätt, säger Ranstorp.

1 kommentar på ”Klimatengagemang – anledningen till varför C och MP lockar till sig islamister”

  1. T. Karlsson | 8 september, 2018 kl. 11:37 |

    Mycket märkligt att miljöpartiet och sossarna plus Vänstern vill fasa ut fossila bränslen till 2040 och samtidigt inte opponerat sig emot Barcelona avtalet, där muslimerna här fått fri tillåtelse att invadera Europa mot löfte om fortsätta oljeleverans…’

Kommentarer är stängda.