Konspirationsteorin: Alexander Isak och Madelen Janogy är samma person

Bilder: Anders Henriksson / Wikimedia Commons

FOTBOLL I landslagsfotbollen har de nya stjärnskotten Alexander Isak och Madelen Janogy den senaste tiden imponerat med sina insatser på herr- respektive damsidan. Kanske är det heller ingen slump att de gjort det samtidigt, då Isak och Janogy enligt den mycket trovärdiga källan Internet i själva verket är samma person. – Det finns inga bevis för att dom inte är det, säger Ingvar Oldsberg, numera chefredaktör för konspirationssajten IngfoVars.

Svenska fotbollssupportrar har den senaste tiden charmats av Alexander Isaks och Madelen Janogys framfart i herr- respektive damlandslaget, där de båda stjärnskotten stått för såväl mål som gedigna insatser. Däremot är det inte säkert att deras gemensamma framfart är en slump, då uppgifter från den mycket trovärdiga källan Internet gör gällande att Isak och Janogy i själva verket är samma person.

– Det finns inga bevis för att dom inte är det, säger den före detta programledaren och nuvarande konspirationsteoretikern Ingvar Oldsberg, när han ringer Folkhemseliten från en anonym telefonkiosk någonstans i Sverige, så att Illuminati inte ska kunna spåra honom.

På sin konspirationssajt IngfoVars menar Oldsberg att Isak gör ett könsbyte inför varje match med damlandslaget, för att sedan byta tillbaka. Indicierna på att så är fallet är enligt honom: 1) dom har båda invandrarbakgrund 2) dom har båda afrikanskt ursprung och 3) Ingen har någonsin sett dom i samma rum. Som om det inte vore nog lyfter han också fram ytterligare bevis.

– Samma dag som Isak presenterades som ny spelare av Real Sociedad kunde jag inte se Janogy på damlandslagets träning. Nu såg jag i och för sig inte damlandslaget träning i överhuvudtaget, men det väsentliga är att jag inte kunde se henne, säger Oldsberg och låter väldigt övertygande.

Kritiker av teorin pekar på faktumet att Isak är mycket längre och Janogy och att det därför inte kan röra sig om samma person, men det är kritik som Oldsberg avfärdar.

– Struntprat! Det där går ju att fejka, det kan lika gärna vara så att han springer på knäna när han låtsas vara Janogy, säger Oldsberg och menar att kritikerna förmodligen är betalda av Illuminati och George Soros.