Kris i Folkhälsomyndigheten – presskonferenserna tappar i tittarsiffror

Bild: Frankie Fouganthin / CC BY-SA 4.0

SVERIGE De senaste veckorna har tittarsiffrorna för Folkhälsomyndighetens pressträffar gått stadigt nedåt. Enligt uppgift är nu antalet tittare på lägre nivå än Big Brother, Farmen och till och med Bonde söker fru. För att vända på siffrorna har vice statsepidemiolog Anders Wallensten gått med på att strippa.

Folkhälsomyndigheten, som lett oss genom coronapandemin, krisar. Tittarsiffrorna för myndighetens pressträffar har dalat betänkligt sedan tittarrekordet i mitten av april. Big Brother, Farmen och till och med Bonde söker fru har nu högre tittarsiffror än FHM:s pressträffar.

På Folkhälsomyndigheten diskuteras febrilt hur man ska vända den negativa trenden. Producenten  Johan Carlson, FHM:s generaldirektör, har den senaste veckan brainstormat tillsammans med programledaren Anders Tegnell kring hur man ska locka tillbaka tittarna. Bland annat frågade de Taha Alexandersson, kvinnan från Socialstyrelsen som alla medelålders män är kåta på, om hon kunde tänka sig att göra en striptease medan Tegnell presenterar sina knastertorra siffror, men det slutade bara med att de blev #MeToo:ade. Därefter ställde de samma fråga till Anders Wallensten, den vice statsepidemiologen som alla medelålders kvinnor är kåta på, som efter påtryckningar, hot och pengar under bordet till slut tackade ja.

– Då blir det genuscertifierat också när det är en man som strippar. Det gör sossarna glada och vi får en högre myndighetskassa, eftersom det viktigaste är att alla myndigheter krossar könsnormer, säger Johan Carlson.

Wallensten själv erkänner att han till en början var skeptisk till idén men att han nu omfamnat den.

– Jag tänker så här: jag har ju hud, varför inte visa lite? Dessutom krossar det här glastaket för alla män som drömt om att strippa men inte vågat pga heteronormen, säger Wallensten.

Carlson berättar också att Johan Giesecke erbjöd sig att strippa framför kameran, men det slutade med att alla i rummet spydde.

– Sverige är inte redo för så mycket hängpung, säger Carlson och spyr lite igen.

Programdirektören, statsminister Stefan Löfvén, är försiktigt positiv till tilltaget.

– Wallensten är fett kattig, så det kan nog bli bra. Poängen är att dom vänder på siffrorna, för Folkhälsomyndighetens främsta uppdrag är att ta bort all uppmärksamhet från mig, meddelar Löfvén från den källare sossarna låst in honom i efter hans senaste katastrofala Agenda-intervju.

 

Om du uppskattar Folkhemseliten får du gärna swisha en slant till oss på 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Om inte det får du gärna sprida Folkhemseliten till vänner och bekanta.