Landslaget flyttar lägret från Qatar – åker till Afghanistan istället

Foto: Anders Henrikson CC BY 2.0 / Roland Osbeck CC BY-SA 4.0

HUMANITÄRT BYTE

Efter kritik från de allsvenska klubbarna flyttar fotbollslandslaget sitt årliga januariläger från Qatar. Nu står det klart att lägret kommer att förläggas till Afghanistan istället.

– Vi fick ett helsjysst paketerbjudande från talibanerna som vi inte kunde tacka nej till, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Enligt Sjöstrand ingår all inclusive för landslaget under vistelsen och man kommer dessutom bli erbjudna sightseeing i det talibanstyrda landet.

– Bland annat kommer vi få åka på en studieresa till opiumfälten och därutöver är vi inbjudna som hedersgäster till avrättningar av kuffar som hjälpt de koloniala förtryckarna från det förtappade väst, säger Sjöstrand.

Talibanernas presstalesperson Hamid al-Couscous är också han mycket nöjd med svenska fotbollslandslagets beslut att förlägga sitt läger i landet.

– Sverige är så jävla halal alltså! Det här tycker jag att vi firar med ett hurra! HURRA! utropar han och skjuter med sin Kalashnikov i luften.

Gillar du också Folkhemselitens fejk njuuuus? Stöd i så fall gärna oss genom att swisha en slant till 123 357 41 00 eller bli Patreon. Glöm heller inte att sprida Folkhemseliten till vänner och bekanta.