Linnéa Claesons nya krav: representation av döva i Kungliga Filharmonikerna

Bild: Viktor Gårdsäter/Wikimedia Commons

SVERIGE Linnéa Claeson kräver representation av döva i Kungliga Filharmonikerna. Men hennes krav slutar inte där. Hon vill också se fler blinda teckentolkare, analfabetiska svenskalärare och rullstolsbundna MMA-fighters.

Linnéa Claesons kolumn i Aftonbladet (2/3) väckte stor uppmärksamhet då hon krävde mer representation på alla samhällsnivåer. Nu har hon gått ett steg till. I en ny kolumn för Aftonbladet kräver hon ännu mer representation, däribland av fler döva i Kungliga Filharmonikerna.

”Kan någon förklara mig varför det inte finns en enda döv person i Kungliga Filharmonikerna? Vad är det för sorts representation?”, skriver Claeson och pekar bland annat på faktumet att inte en enda öppet döv person någonsin representerat Kungliga Filharmonikerna.

Kraven slutar inte där

I kolumnen ställer hon också krav på en ledning som bättre representerar folket. Med det som bakgrund vill hon se en Hells Angels-medlem som polischef, ett justitieråd utan juristutbildning och en riktig IS-medlem som ny Säpochef.

Men hennes krav slutar inte där. I kolumnen skriver hon att hon också vill se fler blinda teckentolkare, analfabetiska svenskalärare, kärnfysiker med lågt IQ, kirurger med Parkinsons, rullstolsbundna MMA-fighters och heterosexuella manliga stylister, grupper som av oförklarliga skäl alltid varit underrepresenterade inom respektive yrkesgrupper.

”Inte förrän hela samhället är representerat utgår allt samhälle från folket”, skriver hon.