Linnea Claesson vill riva kaknästornet: ”Jättelik fallos byggd för att förtrycka kvinnor”

Bild: Viktor Gårdsäter/Wikimedia Commons

SVERIGE Aftonbladets debattör Linnea Claesson vill riva kaknästornet. I en ny debattartikel för Aftonbladet skriver Claesson hur det gamla tv-tornet i själva verket byggdes av patriarkatet som en jättepenis för att stärka sin makt över kvinnor. ”Kaknästornet är en jättelik fallos byggd för att förtrycka kvinnor”, skriver Claesson.

Aftonbladets debattör Linnea Claesson är arg igen. Den här gången är hon arg över Kaknästornet som, enligt henne i en ny debattartikel för Aftonbladet, byggdes av patriarkatet som en jättepenis för att stärka sin makt över kvinnor, och hänvisar bland annat till hur tornet tidigare refererats till som ’Kuknästornet’.

– Kaknästornet är en jättelik fallos byggd för att förtrycka kvinnor, skriver Claesson i debattartikeln, där hon samtidigt argumenterar för mer feministisk arkitektur med inspiration från den nya fotbollsarenan i Qatar.

– I Qatar, till skillnad från i Sverige, tar man dessa frågor på allvar, skriver Claesson i artikeln.

Men Claesson nöjer sig inte vid rivandet av Kaknästornet. I artikeln debatterar hon också för att slå sönder Globen, som hon menar är en symbol för den vite mannens pungkula.

– All fallosinriktad arkitektur ska bara bort!, skriver Claesson.

Anklagas för plagiat

I och med debattartikeln anklagas dock Claesson återigen för plagiat. Den här gången är det ett avsnitt ur serietidningen Åsa-Nisse hon anklagas ha plagierat, där vissa av meningarna är identiska med varandra. Claesson själv nekar dock till anklagelserna.

– Jag skulle aldrig plagiera något från Åsa-Nisse, Åsa-Nisse är en mansschovinist!, säger Claesson i ett utlåtande på Twitter.