Löfven försvarar shoppingrundan: ”Var tvungen att köpa en sjukt fräsch Gucciväska”

Bild: faksimil Svt Play

På tisdagen uppdagades det att statsminister Stefan Löfven gick på en shoppingrunda i Gallerian trots regeringens egna rekommendationer att inte göra så. Statsministern försvarar dock shoppingrundan. – Jag såg en sjukt fräsch Gucciväska som jag bara var tvungen att köpa, säger Löfven.

Under tisdagen blev det känt att statsminister Stefan Löfven gick in på Gallerian 20 december, trots hans egna starka uppmaningar till svenska folket att inte göra så bara två dagar tidigare.

Statsministern försvarar dock shoppingrundan.

– Jag såg en sjukt fräsch Gucciväska som jag bara var tvungen att köpa, säger Löfven i ett officiellt uttalande.

Löfven försvarar också hans BFF (Best Friend Forever), justitieminister Morgan Johansson, som tidigare i veckan avslöjades med att shoppa loss på H&M.

– Ibland hittar man ett sjukt nice plagg och man ba: ”OMG, gotta have it!” Jag kan tänka mig att det var så Mogge kände, för det var så jag kände när jag hittade min urnajsa Gucciväska, säger statsministern.

I skrivande stund har Löfven lagt upp 377 stories på Instagram med sin Gucciväska och 500 000 nya följare, något som lett till att han blivit sponsrad av just Gucci och fått flera erbjudanden från andra företag.

I försvarstalet meddelar han också att den nya pandemilagen kommer att ge undantag för om man hittar en ”sjukt fräsch väska eller klädesplagg”, i vilket fall man får göra vad fan man vill.

Han avslutar talet med att deklarera att han på nyårsafton tänker ha en tjejkväll med sina två BFF:s Morgan Johansson och Anders Ygerman.

Tillsammans tänker de äta hemmagjord sushi, pröva smink på varandra, dricka tequila, prata känslor och avsluta kvällen med att spela in en lesbisk amatörporrfilm som de tänker skicka till Mogges pojkvän Annika Strandhäll för att göra henne svartsjuk. Detta eftersom Strandhäll enligt ryktesväg ska ha flirtat med flera moderatslampor och även SD-horan Jimmie.

Om du uppskattar Folkhemselitens fejknyheter får du gärna swisha en slant till 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Sprid också gärna Folkhemseliten till vänner och bekanta.