LO:s nya krav på arbetsgivarna: vill övergå till 6 minuters arbetsdag

Karl-Petter Thorwaldsson. Bild: Frankie Fouganthin/Wikipedia

SVERIGE I väntan på ny regering kommer nu LO med nytt krav på arbetsgivarna om att övergå 6 minuters arbetsdag. I ett nyhetsbrev till sina medlemmar menar fackförbundet att man förväntar att arbetsgivarna driver igenom detta snarast möjligast, annars kommer man ”strejka arslet av sig”. – Folk idag har ett attention span på bara 6 minuter, därför är det nedrans taskigt att behöva jobba längre än så, säger LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson.

Mitt under brinnande regeringskris kommer LO med nya krav på arbetsgivarna på arbetsmarknadsreform. I ett nyhetsbrev till sina medlemmar meddelar fackförbundet att man kommer ställa krav på arbetsgivarna om övergång till 6 minuters arbetsdag. Går inte arbetsgivarna med på detta krav kommer man, enligt nyhetsbrevet, att ”strejka arslet av sig”.

– Folk idag har ett attention span på bara 6 minuter, därför är det nedrans taskigt att behöva jobba längre än så, säger LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson till Folkhemseliten.

Vidare menar Thorwaldsson att det numera anses töntigt att jobba för länge, och att medlemmar som jobbar längre än 6 minuter riskerar att råka ut för mobbning, bland annat från honom.

– Om jag hör att någon av våra medlemmar smörat för chefen genom att jobba längre än 6 minuter har jag inget annat val än att göra kalsongrycket på honom, säger Thorwaldsson.

I nyhetsbrevet står det att förslaget grundar sig i att LO värnar om att deras medlemmar inte sliter ut sig och har tid över för familj och fritidsintressen. Dessutom menar man att det kommer bli ”fittbra för ekonomin” och ”skita bort all arbetslöshet” eftersom företagen kommer bli tvungna anställa fler personer för att täcka upp för alla förlorade arbetstimmar.

– Ju mer jag tänker på det desto mer kukbra låter det, säger Thorwaldsson.

En som dock inte är positiv är vd:n för Svenskt Näringsliv, Jan-Olof Jacke, som menar att förslaget riskerar att fucka upp hela Sveriges ekonomi.

– Inte nog med att det är regeringskris, om det här kravet går igenom riskerar det att fullständigt knulla sönder rövhålet på svensk ekonomi, säger Jan-Olof Jacke till Folkhemseliten.