Lövins förklarar de ökade bensinpriserna: ”rymdmonstret Cthulhu har druckit all bensin”

Foto: Fredrik Hjerling / Wikimedia Commons

SVERIGE Under veckan har allt fler röster höjts i sociala medier i protest mot de ökade bensinpriserna. Regeringen har beskyllts för att ha bidragit till situationen med en ökad bensinskatt, men nu slår miljöminister Isabella Lövin ifrån sig kritiken. – De ökade priserna beror inte på skatterna utan på att det onda rymdmonstret Cthulhu druckit upp all bensin, säger Lövin 

Den senaste veckan har ett upprop tagit fart i sociala medier mot de ökade bensinpriserna, där regeringen genom sin bensinskatt beskyllts för att göra livet svårare för folk ute på landet. Miljöminister Isabella Lövin menar dock att kritiken är obefogad, och att den sanna anledningen till de ökade bensinpriserna är en helt annan.

– Det är inte på grund av skatter som priset på bensin ökat, det är på grund av det onda rymdmonstret Cthulhu som druckit all bensin, säger Lövin, och gör därefter korstecknet vilket man måste göra så fort man nämner monstret vid namn.

Enligt Lövin har Cthulhu strövat runt i vårt avlånga land ett antal dagar nu och livnärt sig på bensin, vilket bidragit till ett minskat bensinutbud som kraftigt ökat produktpriset. Lövin vet varken när eller vem det var som väckte Cthulhu, men hon har sina misstankar.

– Förmodligen var det Jimmie Åkesson i samarbete med Trump, Putin och alla Brexit-anhängare som väckte Cthulhu, säger Lövin i viskande ton till Folkhemseliten, och frågar om vi kan göra tummis på att inte berätta det vidare.

Folkhemseliten ringer sedan Åkesson och frågar honom hur han ställer sig miljöministerns anklagelser, men det är något som Sverigedemokraternas partiledare inte vill kommentera.

– Det där kan jag varken bekräfta eller förneka, säger Åkesson, skrattar ondskefullt, och lägger sedan på luren.