Lukasjenko om varför han tvingade ner Ryanair-planet: ”Världens sämsta flygbolag”

Foto: president.gov.au CC BY 4.0 / Bené Riobó CC BY 4.0

FUCK RYANAIR

Under söndagen tvingade Vitryssland (som töntar numera kallar för Belarus) ner ett Ryanair-plan som flög över deras territorium. På planet befann sig regimkritiken Roman Protasevitj som sedermera greps när planet befann sig på vitrysk mark.

Kapningen av planet har lett till kritik och fördömanden världen över. Nu ger Vitrysslands president Aleksandr Lukasjenko svar på varför han tvingade ner Ryanair-planet.

– Ryanair är världens sämsta flygbolag. Usel kundservice, trånga säten och när jag flög med dem fick jag inte ens några jordnötter som är så gott. De får fan inte flyga över mitt luftrum. Not on my watch, säger Lukasjenko, känd för sitt oerhörda engagemang i konsumentskyddsfrågor.

Om varför man grep Protasevitj svarar Lukasjenko:

– Som vitrysk medborgare är det olagligt att flyga med Ryanair. Flyger man med Ryanair förtjänar man att bli gripen. Lol det fattar väl alla.

Vidare berättar han om när han flög med Ryanair vilket han beskriver som en ”traumatisk upplevelse”.

– Jag hade varit på billig charterresa på Mallis och skulle flyga till Stockholm och hälsa på min polare Thorsten Flinck. Då upptäckte jag att de flög till Skavsta och kallade det för ”Stockholm”. Skavsta är fan inte Stockholm! Är det ett fucking skämt eller?!

Lukasjenko beskriver resan som en oerhört jobbig händelse i hans liv.

– Ibland vaknar jag upp kallsvettig efter att ha drömt om att jag befunnit mig på Skavsta; denna snuskiga runkhåla till flygplats där sodomi tuktas i vart och vartannat hörn. Jag har behövt gå många timmar i terapi för att hantera traumat. Men varje gång ett Ryanair-plan flyger över mitt luftrum återupplever jag traumat och drabbas av svår PTSD.

På den avslutande frågan om man säger ”Vitryssland” eller ”Belarus” har den gode Lukasjenko återigen ett tydligt svar.

– Vitryssland. Belarus är det bara bögar som säger.

Läs även: Soran Ismail om dokumentären: ”Hoppas det här ger mig fler bitches”

Läs även: Usama Bin Laden vinnare av Lifetime Achievement Award på P3-Guldgalan

Om du uppskattar Folkhemselitens fejknyheter får du gärna swisha en slant till 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Sprid också gärna Folkhemseliten till vänner och bekanta.