Mårten Andersson erkänner: ”Stödjer komikernas riktlinjer för att få pengar och pussy”

"Snorten" Andersson. Foto: Faksimil TV4

INGEN HUMOR UTAN UPPFÖRANDEKOD

Förra veckan kom nya riktlinjer – ett dokument med en så kallad ”Code of conduct” – ut för komiker i ståuppbranschen. Kontentan med dokumentet är att komiker ska sluta vara roliga och bli mer seriösa.

– Vi ser ett problem med att många komiker är oseriösa och skojar till det hela tiden istället för att bete sig som kommunalanställda byråkrater utan livsglädje. Det tänker vi ändra på, säger Therese Sandin, en av författarna bakom dokumentet.

En som skrev under på dokumentet är Mårten Andersson, ägare av komediklubben RAW. Till Folkhemseliten berättar han varför.

– Jag skrev under på Code of conduct för att få pengar och pussy. Pengar vill jag ha för att finansiera mitt kokainmissbruk och pussy för att jag inte är bög, säger Mårten, som i knarkkretsar kallas för ”Snorten”.

Han fortsätter:

– För att få mediatid och brudar brukar jag låtsas vara PK. Sedan går jag in på 4chan och skriver vad jag egentligen tycker.

Och vad är det du egentligen tycker?

Mårten Andersson tittar nervöst runt omkring sig. Sedan lutar han sig fram och viskar i Folkhemselitens öra:

– Heil Hitler.

När hans vän Özz Nujen kommer in i rummet ändrar han ton.

– Hej min bästaste bästis Özz! Vet du vad vi pratar om?

Özz: Nä.

– Vi pratar om hur mycket jag älskar mångfald!!

Läs även: IS-återvändare supernöjda – får anställning hos Özz Nujen

Stöd Folkhemseliten genom att swisha valfri summa till 123 357 41 00, så bidrar du till faktagranskande fejknyheter. Sprid också gärna Folkhemseliten till vänner och bekanta.