Medvetna söderbor lajvar arbetarklass – klär sig i skinnpaj och käkar falukorv för att verka genuina

Bild: Wikimedia Commons

SÖDER Arbetarklasslajv har den senaste tiden ökat i popularitet på Södermalm, där allt fler medvetna söderbor börjat klä sig i trasiga sportbyxor och skinnpaj för att passa in med arbetarklassen. – Jag har gått runt i skinnpaj, rökt gula Blend och käkat falukorv med bearnaisesås 5 dagar i rad, jag förstår exakt hur arbetarklassen känner sig, säger en väldigt klassmedveten söderbo med årsinkomst på över 30 miljoner.

Allt fler söderbor har den senaste börjat lajva arbetarklass, i ett desperat försök att fylla det svarta hål där deras själ tidigare suttit. De väldigt klassmedvetna söderborna har bland annat tagit på sig trasiga sportbyxor och skinnpaj för att bli så genuina i sin nya arbetarklassidentitet som möjligt.

– Jag har gått runt i skinnpaj, rökt gula Blend och käkat falukorv med bearnaisesås 5 dagar i rad, jag förstår exakt hur arbetarklassen känner sig, säger en väldigt klassmedveten söderbo med årsinkomst på över 30 miljoner.

Söderbon som jobbar med både IT och kommunikation säger sig nu vara så medveten om hur arbetarklassen känner sig att han i princip betraktar sig själv som arbetarklass.

– För mig har inte klassfrågan något med ekonomi att göra, det handlar om identitet, säger söderbon.

Söderbon ska i dagarna skaffa en oklar tribaltatuering längs hela högerarmen och i helgen tänkte han hoppa på finlandsfärjan och supa järnet och sjunga karaoke. Men innan dess planerar han att spöa skiten ur några luffare som börjat lajva överklass.

– Det är viktigt att vi slår ett slag för klasskampen och smäller till dom där jävla kapitalisterna som bor under Västerbron och inte har några tänder, säger söderbon.