Miljöpartiet börjar med shamanism – ska blåsa vind i vindkraftverken

Den miljöpartistiske shamanen Tovatt och de förbannade vindsnurrorna. Bild: JakhashviliGaga / Ragnar1904 / CC BY-SA 4.0

MP-SHAMAN LEVEL 60

När det inte blåser produceras ingen el. Och när det blåser för mycket blir elen inte lönsam.

Vindkraftverk har många baksidor, men nu har Miljöpartiet lösningen. Hädanefter kommer partiets riksdagsledamöter att börja utöva shamanism i närheten av alla vindkraftsparker så att verken kan börja producera den perfekta mängden el – varken mer eller mindre.

Således kan vindkraft komma att bli en planerbar energikälla.

– Äntligen har den svenska elkrisen fått en lösning. Och lösningen är jag, säger Miljöpartiets Lorentz Tovatt, som i dagarna tog en kandidatexamen i shamanvetenskap från Stockholms universitet.

Direkt efter att han fått godkänt på sin C-uppsats i ”Normkritisk shamanism ur ett genusperspektiv” rodde den listige Lorentz ut i sin roddbåt och försökte med sina förvärvade shamankonster blåsa vind i några vindsnurror ute till havs. Han prövade också med att offra några kärnkraftsälskande moderater till vädergudarna.

Effekten var emellertid noll och det hela slutade med att kustbevakningen fick åka ut och rädda honom. Men lurige Lorentz hänger inte läpp över det.

– Nu är jag tillbaka på universitetet för att läsa en master. Efter min hundra procent skattefinansierade utbildning kommer jag kunna blåsa vind i seglen. Och vindsnurrorna, säger logiske Lorentz.

Läs ävenKristersson ryter till i eldebatten: ”Vindkraft är för sojapojkar!”

Var som lukrative Lorentz; skänk en slant till Folkhemseliten genom att swisha valfri summa (gärna oerhört hög) till 123 357 41 00, så bidrar du till faktagranskande fejknyheter. Sprid också gärna Folkhemseliten till vänner och bekanta.