Mystiska sjukdomen: Gellert Tamas blir apatisk så fort han får frågor om de apatiska barnen

Bild: Frankie Fouganthin / Wikimedia Commons

SVERIGE Efter senaste avslöjandena om hur flera av de apatiska flyktingbarnen tvingades spela apatiska av sina föräldrar för att få uppehållstillstånd har den 15 år gamla debatten åter kommit på agendan. Journalisten Gellert Tamas, som var en tidig förespråkare för att barnens apati var på riktigt, har nu själv drabbats av en mystisk sjukdom, då han blir apatisk varje gång han får frågor om de apatiska barnen.

Debatten om de apatiska barnen har under hösten återigen kommit på agendan. Anledningen till det är tidningen Filters reportage om hur flera av barnen tvingades fejka sin apati av sina föräldrar så att hela familjen skulle få uppehållstillstånd. Gellert Tamas, som var en tidig förespråkare för att barnens apati var på riktigt har trots det fortsatt försvara sina tidigare ståndpunkter. Nu har dock den prisvinnande journalisten drabbats av en mystisk sjukdom, då han blir apatisk så fort han får frågor om de apatiska barnen.

– Det är verkligen en unik sjukdom, han kan hoppa runt, leka och springa den ena stunden, för att sedan drabbas av total apati och måste sondmatas så fort man nämner de apatiska barnen, säger en källa inom sjukvården, som dock tillägger att Tamas vaknar upp och är frisk igen så fort man frågar om han vill gå ut och spela hans favoritsport: brännboll.

Tamas är heller inte den enda journalist som drabbats av den udda sjukdomen. Flertalet andra journalister och tyckare som var som var inne på Tamas linje angående de apatiska barnen har drabbats av exakt samma mystiska sjukdom, och läkare varnar nu för att det kan röra sig om en epidemi.

Samtidigt finns vissa skeptiker som menar att sjukdomen är fejkad och pekar på att den bara finns i Sverige och inte kunnat upptäckas hos någon annan än de som tyckte som Tamas. Dessa röster har kritiserats för att fiska i grumliga vatten.

– Otroligt lågt att ge sig på en sjuk så där, ni sparkar nedåt!, twittrar Aftonbladets ledarskribent Anders Lindberg under hashtagen #freetamas.