Narkomaner tar ansvar i coronatider: skakar inte hand innan de delar spruta

CORONA Även narkomaner tar sitt ansvar för att stoppa smittspridningen. Till Situation Sthlm meddelar pundaren CP-Roffe att han och hans polare slutat ta varandra i hand innan de delar spruta. – Man vet aldrig var den handen har varit någonstans, säger knarkisen CP-Roffe och kör sedan in en spruta han delar med 15 andra i benet.

Under pågående pandemi tar allt fler människor sitt personliga ansvar för att minska smittspridningen i samhället, så även pundare. Situation Sthlm har pratat med pundaren CP-Roffe och hans kompis Råttan som säger att de helt slutat skaka hand innan de delar spruta.

– Man vet aldrig var den handen har varit någonstans. Råttan här rotade till exempel i en kompost efter något ätbart igår för att sedan nöja sig med en död grävling han hittade vid E4. Vore rätt så ofräscht att ta i den handen, säger knarkisen CP-Roffe och kör sedan in en spruta han delar med Råttan och 14 andra i benet.

Råttan ställer sig förstående till CP-Roffe.

– Jag hade inte heller tagit mig själv i hand, säger han och slickar sig om fingrarna för att få det sista av grävlingen.

I pundarkollektivet råder total konsensus. Ingen av CP-Roffe, Råttan, Tok-Tompa, Röven, Zigenar-Conny, Kängurun, Knull-Janne, Torsken, Bulten, Lillpitten, Knas-Einar, Löken, Bingo, Tjack-Niklas, Kola-Kingen och Thorsten Flinck tar längre varandra i hand.