Nigeriansk prins jättebesviken: ”Ingen svarar på mina mejl”

Bild: Youtube, Privat

INTERNET Under flera år har en nigeriansk prins mejlat till västerlänningar i förhoppning om att någon ska hjälpa honom med hans ekonomiska tillgångar, i utbyte mot en stor summa pengar. Men ingen har svarat och nu är den nigerianska prinsen jättebesviken. Ärendet har anmälts till Diskrimineringsombudsmannen.

En nigeriansk prins har under flera års tid hört av sig via mejl till västerlänningar i förhoppning om att någon ska hjälpa honom föra ut sina ekonomiska tillgångar ur landet. Ingen har dock svarat på prinsens mejl, vilket gjort honom jättebesviken.

– Jag tänkte att det skulle vara lätt att hitta en enkel samarit som ville hjälpa mig, men därute är det en jävligt hård värld. Trots att jag erbjudit ekonomisk kompensation har ingen svarat, säger den nigerianska prinsen.

Förutom mejl har den nigerianska prinsen försökt nå västerlänningar via sms, fax, telegram, flaskpost, brevduva och röksignaler, men inte heller där har det varit någon lycka. Därför har prinsen nu anmält ärendet till Diskrimineringsombudsmannen, som tror att det finns stor chans till fällning.

– Det är tydligt att bristen på svar på Nigeriabreven har med strukturell rasism att göra. En skånsk eller jämtländsk prins hade aldrig stött på samma problem, säger Diskrimineringsombudsmannen, som föredrar att vara anonym, till Folkhemseliten.

Diskrimineringsombudsmannen säger att han aldrig diskriminerar utan svarar på alla mejl. Det menar han varit väldigt gynnsamt för honom då han flera gånger fått härliga erbjudanden om att vinna 100.000 kr så länge han ger ut sitt bankkonto, en bild på hans pass och datorns id-nummer. Inte mindre 10 gånger har han dessutom råkat vara den 999.999:e besökaren av en webbplats, vilket gett honom riktiga supererbjudanden som han inte kunnat motstå. I mars planerar han dessutom att åka till Colombias djungel, där en rik släkting som ingen i hans familj kände till avlidit och lämnat ett stort arv efter sig, något han fick reda på via brev från anonym avsändare.

– Min mamma brukar alltid säga det att jag välsignats med en nedrans tur, men jag tror min lycka snarare har att göra med min tolerans och att jag aldrig någonsin diskriminerar, säger Diskrimineringsombudsmannen.