Nordkorea konfirmerar: Kim Jong Uns Tamagotchi är död.

Bild: Wikimedia Commons

NORDKOREA Kim Jong Uns Tamagotchi, Kim King Kong, är död. Det konfirmerade en representant för den nordkoreanska regimen på lördagseftermiddagen svensk tid. ”Den stora ledaren är förkrossad över detta mycket tragiska och plötsliga besked”, säger representanten.

Det var under natten till söndag koreansk tid som nationen mottogs av det mycket plötsliga beskedet att den nordkoreanska ledaren Kim Jong Uns Tamagotchi, Kim King Kong, hastigt avlidit i sitt hem i presidentpalatset. Dödsfallet ska ha skett samtidigt som ledaren närvarat vid en premiär av den nordkoreanska remaken av Lego-filmen. Representanter för regimen menar nu att ledaren är förkrossad över det plötsliga dödsfallet.

– Den stora ledaren är förkrossad över detta mycket tragiska och plötsliga besked. Kim King Kong dog alldeles för ung, men de bästa dör alltid först, säger en representant för regimen i nordkoreansk statstelevision.

Representanten berättar vidare hur Kim King Kong, som Kim Jong Un fick i present av en militärgeneral när Tamagotchi kom till Nordkorea för 6 månader sen, alltid varit en trogen vän till ledaren och utöver det en utmärkt politisk rådgivare.

– Kim King Kong föregick med gott exempel genom att vara en trogen vän till den store ledaren och utöver det varit en av hans främsta rådgivare i både utrikes- och inrikespolitik.

Dödsorsak okänd

Dödsorsaken är än så länge okänd, men regimkritiska röster som flytt till Sydkorea menar att Kim King Kong föll offer för usel behandling som till exempel flertalet bortglömda måltider, anklagelser som inte faller regimen i smaken.

– Våra fiender kommer använda denna tragedi för att driva deras agendor, och dessa röster skall tystas, fortsätter representanten.

Kim King Kong blev 6 månader och 13 dagar gammal.