Norlén: ”Byt ut Riksdagshuset!”

Källa: Wikipedia

I det fortsatta politiska kaos som pågår i Stockholm, kommer Sveriges riksdags talman med ett nytt förslag för att sätta stopp för den politiska stagnation som landet drabbats av. Talman Norlén föreslår att Sveriges riksdag från och med den 15 december börjar husera i en gigantisk sandlåda.

Efter otaliga misslyckanden med att bilda regering, har nu Sveriges riksdags talman tröttnat. Därför vill Andreas Norlén att samtliga riksdagspartier från och med den 15 december ska börja utföra sina politiska uppdrag i en sprillans ny byggnad, nämligen en gigantisk sandlåda, belägen strax utanför Salem.

”Jag har på senare tid börjat studera Feng shui, och jag är övertygad om att jag vet vad roten till våra politiska problem är. Det är nämligen så att det gamla Riksdagshuset i centrala Stockholm sänder ut dåliga vibrationer till samtliga politiska partier involverade. Sverige är ett progressivt land, och vill vi att det ska förbli progressivt, måste vi ta hänsyn till min, din och allas våran Feng shui. Därför är jag övertygad om att en gigantisk sandlåda kommer ge oss de bästa förutsättningarna för ny regeringsbildning.” säger talman Andreas Norlén.

Förslaget prisas från vissa håll.

”Vi inom Vänsterpartiet tycker att detta är en underbar idé. Att vårt nya riksdagshus ska huseras i en sandlåda är en god indikation på att vi tar hänsyn till de minoriteter från Mellanöstern som bor i Sverige. Detta kommer uppmuntra fler minoriteter till att engagera sig inom politiken, eftersom de kommer känna sig hemma i en sandmiljö.” säger Vänsterpartiets ledare, Jonas Sjöstedt.

Andra är inte lika positiva.

”Jaha, och vart ska denna sand komma ifrån, då? Inser inte talman hur dyrt och miljöfarligt det är att importera stora mängder sand, bara för att han ska kunna mätta sitt pseudoandliga sinne?” säger Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin.