Nya åtgärden mot skogsbränderna: svenska folket uppmanas att kissa på elden

SVERIGE Skogsbränderna fortsätter att härja på håll och kanter runt om i svenska skogar. I en vädjan till svenska folket ber nu myndigheterna vanliga medborgare att ställa sig och kissa på elden, i en gemensam aktion att försöka släcka bränderna. Dan Eliasson, generaldirektör för Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap, meddelar att även han kommer medverka i aktionen som går under hashtagen #pissapåelden. ”Min fru har alltid kallat min penis för ’Brandslangen’, så nu när hon inte vill ligga med mig längre är det kul att den kommer till nån användning”, säger Eliasson.

Efter flertalet åtgärder mot de skogsbränder som under sommaren drabbat svenska skogar uppmanar nu myndigheterna folket att kissa på elden, för att på så sätt försöka släcka bränderna. Idén kom från Dan Eliasson, generaldirektör för Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap, som meddelar att även han kommer dra sitt strå till stacken genom att ’pinka skiten ur elden’.

– Min fru har alltid kallat min penis för ’Brandslangen’, så nu när hon inte vill ligga med mig längre är det kul att den kommer till nån användning, säger Eliasson till Folkhemseliten.

Även om uppmaningen, som fått namnet #pissapåelden, lett till att flera i nationens intresse letat sig ut i skogen för att tömma sin blåsa, så har den också fått motta kritik. Däribland har flera debattörer påpekat att uppmaningen är sexistisk då kvinnor av anatomiska skäl inte har samma möjlighet som män att kissa på elden utan att skada sig, och att den därför bidrar till kvinnlig exkludering. Eliasson menar att så inte är fallet.

– Det är väl bara att kissa i en potta och kasta på elden, eller att göra det från en helikopter, hur jävla svårt kan det va egentligen?!, säger Eliasson.

På sociala medier har också flera personer frågat om det är lugnt om de istället bajsar på elden, eftersom de inte känner sig kissnödiga. På den frågan ger Eliasson tummen upp.

– Särskilt om man har sprutdiarré kan det vara till väldigt stor hjälp. Annars är det också okej att bara svettas på elden. Det är faktiskt därför människor börjar svettas när det är varmt ute, så man kan släcka eventuella bränder i närheten, säger Eliasson.