Nya avslöjandena: Michael Jackson var alltid vit – målade ’blackface’ i början av sin karriär

Bild: Alan Light/Wikimedia Commons

USA Michael Jackson var egentligen alltid vit. Enligt nya uppgifter brukade han måla ett så kallat ’blackface’ i början av sin karriär, vilket han sedan tröttnade på mot slutet. Ytterligare bevis för att han egentligen var vit är att han var dålig på basket, ogillade KFC och kunde simma.

Länge har rykten florerat om att Michael Jackson, som fick blekare hy med åldern, i själva verket opererade sig till ett ljusare pigment. Jackson själv förnekade dessa rykten, och menade att anledningen till hans bleknande hy var att han led av en ovanlig hudsjukdom. Nya uppgifter visar dock att varken ryktena eller stjärnans egen utsago stämmer, utan att Michael Jackson i själva verket alltid var vit, och att han i ung ålder målade ett så kallat ’blackface’ (sminkade ansiktet svart) för att boosta sin karriär. Detta avslöjar en anonym källa till den amerikanska nöjessajten TMZ.

– Om man inte tror på mig är det bara att se på bevisen: han var dålig på basket, han ogillade KFC, hade liten pitt och så kunde han simma, säger TMZ:s källa.

Mot slutet av sin karriär tröttnade världsstjärnan på att sminka sig, vilket fick hela rykteskarusellen att dra igång. Enligt källan planerade dock Jackson på att åter sminka sig till den avskedsturné han aldrig hann genomföra, och att han då skulle ändra historia till att han blivit skiten på av måsar under massa år och äntligen lyckats tvätta sig.

– Jag sa till honom att det skulle vara svårt att övertyga folk med den historien, men han vägrade lyssna, säger källan.

Michael Jacksons familj har än så länge avböjt att kommentera de nya avslöjandena och huruvida de själva också lurat världen med ’Blackface’.