Nya beskedet: Kim Jong Un skrotar ej kärnvapnen – höll tjuvkors

NORDKOREA Efter mötet med en sydkoreansk delegation i veckan nåddes vi av beskedet att Nordkoreas ledare Kim Jong Un var redo att skrota Nordkoreas kärnvapenarsenal, under premisserna att det inte skulle finnas något militärt hot mot landet. Men nu har det visat sig att diktatorn höll tjuvkors, och planerar inte någon nedrustning inom överskådlig framtid. ”Tjuvkors är gay”, twittrar USA:s president Donald Trump angående händelsen.

I veckan kom nyheten att Nordkoreas ledare och inhemska rekordhållare i Pacman, Kim Jong Un, efter möte med en sydkoreansk delegation gått med på att skrota landets kärnvapenarsenal, så länge det inte finns något militärt hot mot landet. Nyheten kom som en överraskning för världen och vissa experter ansåg till och med att beskedet var för bra för att vara sant, vilket det nu också visat sig vara. Nordkoreas diktator höll nämligen tjuvkors, och planerar inte någon nedrustning inom överskådlig framtid.

– Vår store ledare var djärv nog att hålla tjuvkors under mötet med de ärkekapitalistiska imperialisterna från söder. Denna mycket djärva och briljanta aktion bevisar ännu en gång att vår store ledare har ett IQ långt över 200, säger en representant för regimen i nordkoreansk statstelevision.

I nyhetsinslaget berättar också representanten att mötet med den sydkoreanska delegationen i själva verket var tänkt som ett inslag i den nordkoreanska upplagan av Dolda Kameran, ett tv-program där Kim Jong Un själv agerar finansiär, producent, klippare, programledare och inslagsregissör. Tv-programmet har redan nu nominerats till 12 nordkoreanska Emmys, tre veckor innan dess premiär, där Kim Jong Un sitter som ensam och enhällig jurymedlem.

”Tjuvkors är gay”

Än så länge har den sydkoreanska regimen inte uttalat sig om beskedet. Däremot har ett svar kommit från den amerikanske presidenten Donald Trump, som på Twitter menar att tjuvkors är ett tecken på att man tar den i tvåan.

– Tjuvkors är gay, Rocket Man är en stjärtpirat, skriver Trump på Twitter.