Nya strategispelet Coronarisk ute – som vanliga Risk fast man tävlar om bäst coronastrategi

Foto: Frankie Fouganthin CC BY-SA 4.0 / Jorge Royan CC BY-SA 3.0

I veckan släpptes det nya strategispelet Coronarisk. Det är precis som vanliga risk fast istället för att invadera länder tävlar spelarna om vem som kan välja bäst coronastrategi. Under spelets gång kämpar man mot foliehattar som tror att viruset är fejk, rykten om att 5G sprider corona och arga debattartiklar från Jonas Gardell.

Den här veckan släpptes det mycket efterlängtade strategispelet Coronarisk.

Coronarisk är ett spel för hela familjen och är precis som vanlig Risk – med skillnaden att det handlar om att välja bäst coronastrategi istället för att invadera länder.

I spelet måste spelaren välja mellan olika åtgärder som lockdown, smittspårning, lag om ansiktsmasker och testning för att på bästa sätt hålla dödstalen nere samtidigt som man räddar så mycket som möjligt av ekonomin.

Under spelets gång kan man också bli utsatt av foliehattar som sprider att viruset är fejk eller tar ner 5G-master eftersom de anser att pandemin är 5G-nätets fel.

En annan risk är att bli attackerad av Jonas Gardell som tycker att det viktigaste är att han får fortsätta ha sina liveshower där han kan dra sina 20 år gamla bögskämt.

Stänger man gränsen till Kina riskerar man dessutom att bli rasistanklagad av den amerikanska kongressens talman Nancy Pelosi, som tycker att det viktigaste är att leka woke för sina väljare.

Ett viktigt val i spelet är om man vill satsa på egen vaccintillverkning eller köpa vaccin från ett annat land. Risken med det sistnämnda är att det kan göra motspelarna rikare. Och om man spelar som Iran vill man definitivt inte berika de amerikanska imperialisterna eller den sionistiska skurkstaten Israel eftersom det kan få en att tappa ansiktet.

Förutom land ska spelaren innan start också välja karaktär. Bland dessa finns bland annat Anders Tegnell, Anthony Fauci eller den brittiske epidemiologen Neil Ferguson, som i början av pandemin bröt mot den lockdown han själv rekommenderat för att åka och sätta på sin älskarinna.

Ferguson är spelets bästa karaktär så länge han inte drabbas av en kraftig erektion och förlorar spelet åt dig. Andra spelare kan dessutom skicka kvinnliga agenter – så kallade ”honeytraps” – för att lura Ferguson till att bryta mot lockdown genom att erbjuda lite rajtan tajtan. Ett sätt att göra det är att använda ett så kallat ”knullkort”.

Fördelen med att vara Tegnell är att man har ett väldigt starkt följe som tror att man är Jesus. Nackdelen är att man har väldigt svårt att byta åsikt om något inte fungerar och kan bara göra det om man får en sexa på tärningen.

Om du uppskattar Folkhemselitens fejknyheter får du gärna swisha en slant till 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Sprid också gärna Folkhemseliten till vänner och bekanta.