Oatlys vd torterad – waterboardad med mjölk av arlabönder

Toni Petersson. Bild: Youtube, faksimil

SVERIGE Oatlys vd Toni Petersson har blivit torterad. I tisdags blev han tillfångatagen av ett gäng arlabönder som waterboardade honom med mjölk. Petersson släpptes sedan och vårdas nu på sjukhus för sina skador, främst för den svåra”mjölkskam” som ska ha drabbat honom över att som vegan ha tvångskonsumerat mjölkprodukter.

Fejden mellan havremjölksproducenten Oatly och Arla har den senaste tiden trappats upp där företagen bland annat lanserat reklamkampanjer tydligt riktade mot varandra. Igår gick fejden in i ett nytt skede då Oatlys vd Toni Petersson kidnappades av ett gäng arlabönder som sedan torterade vd:n genom att waterboarda honom med mjölk. Förloppet filmades och las ut på företagets sociala medier där de maskerade arlabönderna sa att havremjölk är haram och att alla Oatly-konsumenter är otrogna som kommer brinna i helvetet.

Petersson blev sedan frisläppt och hittades senare i en kohage med den nya arla-sloganen ”Mjölk är mjölk” skrivet i vispgrädde över kroppen. Petersson vårdas nu för sina skador på Södersjukhuset i Stockholm. Hans tillstånd beskrivs som ”allvarligt men stabilt” och han uppges framför allt lida av väldigt svår ”mjölkskam” över att ha tvingats konsumera flertalet mjölkprodukter, vilket kan orsaka väldigt svåra psykologiska skador för självgoda veganer som han själv.

Hotbild har funnits länge

Enligt uppgifter till Folkhemseliten ska polisen länge ha känt till hotbilden mot Toni Petersson. Däribland ska medlemmar ur Peterssons familj ha rapporterat om avbrutna havrestrån och sönderrivna Oatly-paket på terassen, men anmälan har därefter lagts ned. När Folkhemseliten konfronterar polisen vill de varken bekräfta eller förneka uppgifterna, men uppger också att Toni Petersson ligger pyrt till.

– Toni Petersson befinner sig helt klart i en mjölkig situation, säger en polis som Folkhemseliten pratar med, och när vi ber honom förklara vad betyder rycker han bara på axlarna och går därifrån.