Polisens huvudspår: nedlagd fritidsgård anledningen bakom skjutningarna i söndags

Malmvägen, Sollentuna. Foto: Johannes Scherman / Wikimedia Commons

SVERIGE Söndag kväll ägde tre skjutningar rum i Storstockholm i Sollentuna, Kallhäll och Blackeberg, där två män skadades och två miste livet. Enligt sjukt trovärdiga uppgifter till Polisen är det på grund av nedläggningen av en fritidsgård som skjutningarna. – När Sollentuna kommun tog beslutet att lägga ner fritidsgården var det en snubbe som flippa ollum och bestämde sig för att skjuta 4 pers på 3 olika orter, säger en talesperson för Polisen, som föredrar att vara anonym, i ett officiellt uttalande.

I söndags skakades Stockholm av tre skjutningar i Sollentuna, Kallhäll och Blackeberg, vilka resulterade i att två män dog och två skadades allvarligt. Nu kan dock Polisen vara gärningsmännen på spåret, då skjutningarna enligt supertrovärdiga uppgifter till Polisen kan ha berott på nedläggningen av en fritidsgård.

– När Sollentuna kommun tog beslutet att lägga ner fritidsgården var det en snubbe som flippa ollum och bestämde sig för att skjuta 4 pers på 3 olika orter, säger en talesperson för Polisen, som föredrar att vara anonym, i ett officiellt uttalande.

Polisen fick in uppgifterna via ett anonymt tips i tisdags och slogs direkt av hur trovärdiga dem var.

– När vi fick in dom här helt sjukt trovärdiga uppgifterna i tisdags tänkte vi: ”Jävlar, det här var faktiskt fett trovärdiga uppgifter”, säger talespersonen.

Polisen menar också att det är Sollentuna kommuns fel att skjutningarna hände, och skriver på sin hemsida att ”det är klart man lackar ur när någon lägger ned ens fritidsgård så där.”

– Man har ju lackat för mindre, säger talespersonen.

Kriminologen Jerzy Sarnecki håller med Polisen, och menar att det finns ett tydligt vetenskapligt samband mellan nedlagd fritidsgård och att någon tokflippar.

– Det här är dom trovärdigaste uppgifterna jag någonsin sett, jag hade också skjutit någon om min fritidsgård blev nedlagd, säger Sarnecki till Folkhemseliten.