Postkolonialherre erövrar by i Afrika – ska lära byborna att bli PK

Bild: Montage. Wikimedia Commons (Public Domain), Privat

AFRIKA En postkolonialherre erövrade igår en by djupt inne i Kongos djungel. Syftet med erövringen är att lära byborna att bli mer PK och medvetna om sina privilegier. – När vi invaderade byn var det flera som sprang runt nakna och visade pillesnoppen, trots att det var barn i närheten. Det är inte särskilt woke, säger postkolonialherren.

Igår invaderade den belgiske postkolonialherren Leopold tillsammans med sina social justice warriors en by i djupt inne i Kongos djungel. Syftet med invasionen var att sprida det goda ordet om social rättvisa och lära ut politisk korrekthet, genusvetenskap och postpatriarkala studier till byborna.

Invasionen av byn gick smidigt till och efter en timme var byn erövrad, trots att flera av Leopolds social justice warriors deserterade under striden och därmed uppvisade det djupt problematiska beteendet ”white flight”.

Efter erövringen kunde Leopold snabbt konstatera att det fanns mycket att jobba med i byn och att det rådde en stor brist på normkritik.

– När vi invaderade byn var det flera som sprang runt nakna och visade pillesnoppen, trots att det var barn i närheten. Det är inte särskilt woke, säger postkolonialherren.

Men männens ständiga blottande var inte det enda problematiska beteendet som Leopold och hans social justice warriors upptäckte.

– Byborna här lever med den könsstereotypa uppfattningen om att män är män och kvinnor är kvinnor. Dessutom finns en massa patriarkala föreställningar om att män ska ut och jaga och kvinnor ska vara hemma med barnen. Varför kan inte männen vara hemma och amma till exempel? frågar sig Leopold.

Enligt Leopold råder det också en extrem brist på mångfald i stammen.

– I jaktlaget finns det bara svarta män, inte en enda vit, asiat, arab eller jude. Förmodligen har det med den svarthetsnorm som råder i Afrika. Jag kan inte tänka mig att det har med något annat att göra, säger Leopold.

Sedan övertagandet av byn har Leopold uppmuntrat byborna till att krossa patriarkatet, som utgörs av byhövdingen Kwipongo, för att istället visa sitt stöd till postpatriarkatet, som utgörs av Leopold själv.

– Enda anledningen till att Kwipongo blev hövding var att han var mannen i byn med störst penis. Därför passar det bra att stödja mig, eftersom jag har en väldigt liten penis, säger Leopold.

Om du uppskattar Folkhemselitens fejknyheter får du gärna swisha en slant till 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Sprid också gärna Folkhemseliten till vänner och bekanta.