Premiär för Tjockishoppet – som Kändishoppet fast med tjockisar

SVERIGE Imorgon är det premiär för Tjockishoppet: TV3:s nya version av dokusåpan Kändishoppet. Precis som i förlagan går det ut på att kändisar ska lära sig hoppa simhopp, med skillnaden att det den här gången enbart är tjocka kändisar. I säsong 1 ser vi bland annat Tomas Brolin, Edward Blom, Leif GW Persson, före detta statsminister Göran Persson samt Anna Book, som beslutade sig för att bli fet igen eftersom hon inte hade några andra TV-erbjudanden.

Kändishoppet var en tidigare dokusåpa på TV3 där kändisar fick lära sig hoppa simhopp. Programmet gick två säsonger 2011 och 2013 och får i år sin uppföljare i Tjockishoppet, där det den här gången bara är tjocka kändisar som får vara med och lära sig simhopp.

– Vi ville ha större plask och mera plurr, vilket är varför vi valde att ändra programmets titel till Tjockishoppet – det sista hoppet för tjockisar, säger TV3:s programchef, som föredrar att vara anonym, till Folkhemseliten.

I första säsongen av programmet ser vi bland annat Tomas Brolin, Edward Blom, Leif GW Persson, före detta statsminister Göran Persson och Anna Book, som beslutade sig för att bli fet igen eftersom hon inte hade några andra TV-erbjudanden.

– Anna vet att om hon inte är tjock får hon inga jobb, och att karriären alltid är viktigare hälsan. Dessutom saknade vi kvinnliga deltagare efter att Kakan Hermansson hoppat av då alla baddräkter var alldeles för heteronormativa för hennes storlek, säger programchefen.

Olyckor under inspelningen

Under inspelningens gång skedde flertalet olyckor. Däribland lyckades Edward Blom vid sitt första simhopp tömma poolen när han gjorde bomben vilket ledde till benbrott. Med GW var det dock ännu värre, då polisprofessorn och deckarförfattaren svimmade av vid kontakt med vattenytan, och fick bogseras från poolen med hjälp av en bärgningsbåt. Räddningsaktionen blev en snackis världen runt och ledde till att Elon Musk erbjöd sig rädda GW med sin nybyggda ubåt.

– I slutändan bryr vi oss inte så mycket om deltagarnas hälsa, utan mer om tittarsiffrorna, säger programchefen angående händelsen.

Bortsett olyckorna har programmet också fått kritik för att göra tjockisar till åtlöjen, och ägna sig åt så kallad ’fat-shaming’, vilket är en kritik som TV3:s programchef inte alls förstår sig på.

– Det här programmet stärker tjockisars roll i samhället. Vi visar att dom också kan, om dom bara slutar äta Cheez Doodles, säger programchefen.