Regeringen försvarar dealen med Amazon: ”det enda vi behövde göra var att bli fistade av Jeff Bezos”

Bild: Montage. Frankie Fouganthin / CC BY-SA 4.0, Wikimedia Commons

SVERIGE De senaste dagarna har regeringen fått stor kritik för dealen med Amazon, där den amerikanska nätjätten fått bygga serverhallar i Sverige med enorma skattelättnader. Regeringen försvarar dock överenskommelsen med Amazon. – Det enda vi behövde göra var att bli fistade av Jeff Bezos, säger näringsminister Ibrahim Baylan.

Efter Aftonbladets granskning har regeringen fått stor krititk för dealen med Amazon, på grund av de enorma skattelättnader den amerikanska nätjätten fick för bygget av deras serverhallar. Trots det fortsätter regeringen försvara dealen, då de menar att nätjättens krav var rimliga.

– Utöver skattelättnaderna var det enda vi behövde göra att bli fistade av Jeff Bezos, det tycker jag är ett fullt rimligt krav, säger näringsminister Ibrahim Baylan.

Först och främst ville Bezos fista Baylan och regeringskollegan Ardalan Shekarabi, eftersom de har mer håriga mellanösternrövar och därför utgjorde en större utmaning. Sen gick han vidare till dåvarande näringsministern Mikael Damberg som har en lite mer slätrakad barnrumpa. Enligt Baylan gick hela proceduren tämligen smärtfritt.

– Vi sossar är vana vid att bli fistade av högstbjudande intressent, så det var ingen fara.

Enligt uppgift var dock inte fisting det enda som regeringen behövde utsätta sig för. En källa till Folkhemseliten säger att sossarna också var tvungna att kyssa Jeff Bezos på hans tredje pungkula, vilket är hans huvud, och påpeka hur otroligt snygg han är varje gång de sågs.

– Innan varje möte var vi tvungna att ställa oss mot en vägg varpå Bezos frågade: ”Regering regering på väggen där, säg vem som vackrast i världen är”. Då var vi tvungna att svara: ”Jeff Bezos är vackrast i världen. Du är ung, fräsch, attraktiv och atletisk och ser inte alls ut som Lex Luthor på cellgiftsbehandling”, säger Folkhemselitens källa, som vi kan kalla för ”Micke D”.

Enligt ”Micke D” står det också i kontraktet att regeringen måste leverera 50 unga oskulder varje år till Bezos slott i Transsylvanien. Där har regeringen dock hittat ett kryphål genom att enbart leverera World of Warcraft-nördar.

 

Om du uppskattar Folkhemselitens fejknyheter får du gärna swisha en slant till oss på 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Om inte det får du gärna sprida Folkhemseliten till vänner och bekanta.