Regeringen kraftsamlar mot kriminella gängen – öppnar 50 nya fritidsgårdar

Bild: faksimil Svt Play

SVERIGE Debatten om den ökade gängkriminaliteten har varit het i Sverige om sistone. Nu meddelar regeringen att man gör en kraftsamling mot de kriminella gängen, och öppnar 50 nya fritidsgårdar. – Vi kommer bjuda på saft och bullar också, meddelar Stefan Löfvén.

Debatten om den allt mer våldsamma gängkriminaliteten har varit livlig i Sverige under sommaren och början av hösten, där krav framförts på hårdare tag mot brottsligheten. Regeringen svarar nu på kraven, och meddelar att man ämnar öppna 50 nya fritidsgårdar för att få bukt med gängvåldet.

– Vi kommer bjuda på saft och bullar också, så nu jävlar kommer gängen inte att ha en fucking chans, meddelar statsminister Stefan Löfvén.

Den samverkande insatsen för att öppna fritidsgårdarna går under namnet ”Operation Fittrost”. Fritidsgårdarna kommer att öppnas på strategiskt valda platser i utsatta områden, där kriminaliteten är särskilt hög.

– Ju fler skjutningar desto fler bullar får dem. Till slut kommer de få så mycket bullar att de får diabetes. Det gäller att tänka långsiktigt mannen, säger Löfvén.

Alla är dock inte glada över regeringens åtgärder som möter hård kritik från oppositionshåll.

– Varför bjuder man på bullar för? Det är ju redan bevisat att det är pepparkakor som gör folk snälla, säger moderatledaren Ulf Kristersson.

– Jag tycker man ska bjuda på sill och potatis istället, för då blir man genast svensk. Och blir man svensk så blir man inte längre kriminell, säger Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson.

– Nytt lågvattenmärke av regeringen, varför bjuder man inte på planekonomi istället? undrar Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt.

Om du uppskattar Folkhemselitens fejknyheter får du gärna swisha en slant till 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Sprid också gärna Folkhemseliten till vänner och bekanta.