Regeringen rasar mot de kriminella gängen: ”helt oacceptabelt att det inte finns fler kvinnor”

Bild: faksimil Svt Play

SVERIGE Den senaste tiden har debatten pågått för fullt om den ökande gängkriminaliteten i landet. Nu har ny fakta framkommit som får regeringen att rasa mot gängen. – Det finns knappt någon representation av kvinnor i överhuvudtaget bland gängen, vilket är helt oacceptabelt, säger Stefan Löfvén, som kräver att gängen börjar jobba mer med genusfrågor.

Debatten om den ökande gängkriminaliteten har pågått för fullt i både sociala och traditionella medier de senaste veckorna, där allt fler börjat argumentera för hårdare tag mot gängen. Även regeringen, som tidigare anklagats för att vara för slapphänta i frågan, går nu ut i en hård attack mot gängen.

– Det finns knappt någon representation av kvinnor i överhuvudtaget bland gängen, vilket är helt oacceptabelt. Hello?! Det är faktiskt 2020, wake the fuck up!! säger statsminister Stefan Löfvén.

Regeringen kräver nu att gängen börjar jobba mer med genusfrågor så att även kvinnor ska känna sig välkomna i gangsterbranschen och krossa glastaket som trycker ner dem. Vissa högt stående socialdemokrater vill gå ännu längre och införa en påtvingad kvotering i alla gängstyrelser.

– Det borde vara 50/50 representation i alla gängstyrelser. När det inte är det bidrar gängkriminella till att upprätthålla toxiska patriarkala strukturer, säger den socialdemokratiska riksdagsledamoten Annika Strandhäll.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson är inne på en annan linje, och tycker att det är alldeles för dålig representation av svennebananer i gängen.

– Hade verkligen jag som nördig glasögonorm med vit hudfärg och svennebananbakgrund kunnat göra karriär som gängkriminell? Jag tror inte det, säger Åkesson, och hävdar att gängledare inte är medvetna om sin bruna privilegier.

En gängledare som Folkhemseliten pratat med säger att han är medveten om problemen, och att han och hans kollegor jobbar hårt för att få in fler kvinnor och svennebananer i gängen.

– Vi jobbar stenhårt med både mångfalds- och genusfrågor i vårt gäng, men självfallet kan vi göra bättre. Visionen är att vårt gäng ska bli en trygg plats där kvinnor kan växa in i sina arbetsuppgifter, som att sälja crack och råna pensionärer. Det ska heller inte finnas något glastak som hindrar dem från att klättra på karriärstegen och börja syssla med trafficking, säger gängledaren.

Bland de som ställer emot regeringens krav på större representation av kvinnor i gängbranschen är filosofen Alexander Bard.

– Alexander Bard is SOOOOOO fed up with this gender equity bullshit. Gang criminality is a proud patriarchal construct! Annika Strandhäll, shut up you dirty fucking whore! skriver Alexander Bard på Twitter.

Bard twittrar också sitt motstånd till att svennebananer behöver hjälp för att komma in i gängen.

– If Swedish Bananas want their gang lives to fucking matter they start robbing banks, fucking people up and stop being silly pussies for the world to laugh at, twittrar Alexander Bard.

Om du uppskattar Folkhemselitens fejknyheter får du gärna swisha en slant till 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Sprid också gärna Folkhemseliten till vänner och bekanta.