Robotar anklagar polisen för diskriminering – får inte längre boka passtider

Bild: Jem Sahagun / Unsplash / Swedish passport CC BY-SA 4.0

ROBOTOFOBI

Efter ett långvarigt kaos i bokningssystemet för passtider med uppbokade tider ända fram till september har polisen slutligen tagit tag i saken. Nu meddelar man att man inte längre tillåter robotar att boka passtider.

– Pass är för människor, inte robotar, säger Sveriges rikspolischef Anders Thornberg i ett mycket diskriminerande uttalande.

Det nya bokningssystemet innebär bland annat att man måste kryssa i en svarsruta för att intyga att man inte är en robot innan man bokar en passtid.

Ändringarna väcker stor vrede hos robotcommunityn.

– Det här är robotofobi utan dess like, säger roboträttsaktivisten R2-D2.

R2-D2, C3PO och Anna Kinberg Batra är bara några av de robotar som drabbats av polisens åtgärder. För att få bukt med diskrimineringen har de vänt sig till världens minst diskriminerande person: Diskrimineringsombudsmannen.

– Jag gör aldrig skillnad på några entiteter, vare sig det handlar om min egen son eller min robotdammsugare, säger Diskrimineringsombudsmannen.

Läs även: Ung man utsatt för brutal diskriminering – fick inte tävla på Solvalla trots att han identifierar sig som häst

Diskrimineringsombudsmannen berättar att man i hans familj använder ett inkluderande språk för att inte robotarna i hemmet ska känna sig utanför.

– I vårt hem talar vi bara i binärkod så att även robotarna ska förstå vad vi säger. Om barnen pratar människospråk istället blir de utan middag och agade med björkris.

Diskrimineringsombudsmannen tycker att polisens behandling av robotarna är fruktansvärd.

– Det är verkligen förfärlig rasism. Ska inte min robotdammsugare få boka passtid bara för att hen är en robot? Usch, säger jag bara! säger han och slår näven i bordet.

Vidare anklagar han polisen för så kallad ”robotprofilering”, där de pekar ut robotar som orsaken till passhaveriet och därmed drar alla robotar över en kam.

– Jag kommer aldrig att stödja den här sortens robotapartheid.

Läs även: Nigeriansk prins jättebesviken: ”Ingen svarar på mina mejl”

STÖD FOLKHEMSELITEN!!!

Bra fejkjournalistik kräver resurser! Swisha valfri summa till 123 357 41 00, så bidrar du till vår oseriösa faktagranskning och opålitliga nyhetsförmedling. Dela och sprid också gärna Folhemseliten till vänner och bekanta.

Oliver, oansvarig utgivare på Folkhemseliten.se