Så löste Filter Palmemordet – kunde peka ut Skandiamannen genom kontakt med andevärlden

Bild: Wikimedia Commons

SVERIGE Efter att ha anklagat den så kallade ”Skandiamannen” som skyldig till Palmemordet fick tidningen Filter motta kritik för att med alldeles för tunt bevismaterial sagt sig ha funnit lösningen på mordgåtan. Men till Folkhemseliten kan nu Filters chefredaktör Mattias Göransson avslöja att det var genom kontakt med andevärlden som redaktionen kunde peka ut Skandiamannen. – ’Vem var det som fucking mörda?!’, frågade vi andarna, varpå alla pekade på Skandiamannen, säger Göransson.

I veckan pekade tidningen Filter ut den så kallade ”Skandiamannen” som mördaren till statsminister Olof Palme och sade sig därmed ha kommit fram till lösningen på mordgåtan. Tidningen har därefter fått motta kritik, där flera tyckare menat att bevisunderlaget varit alldeles för tunt för att komma med ett sånt påstående. Men nu slår Filters chefredaktör Mattias Göransson tillbaka mot kritikerna, och menar att man kom fram till vem som var mördaren genom att kontakta andevärlden.

– ’Vem var det som fucking mörda?!’, frågade vi andarna, varpå alla pekade på Skandiamannen, säger Göransson till Folkhemseliten.

Kontakten med andevärlden togs genom mediumet Larry Bertilsson, som driver sin verksamhet i sina föräldrars källare i Hökarängen strax utanför Stockholm, med det uttalade målet att hitta Palmes mördare. Enligt Göransson står Bertilssons förmåga att kontakta andevärlden ”bortom allt rimligt tvivel”.

– En gång sa han till mig att min farfar brukade använda samma kalsonger i en vecka innan han bytte. Det här var något som ingen annan än min farfar visste och när jag frågade min pappa och farmor så visste inte  dem heller om det. Så om han inte kunde tala med andar, hur skulle han då kunna veta det?, säger Göransson.

Utpekad av andarna

Genom denne Bertilsson tog Filterredaktionen kontakt med andevärlden för att avslöja vem det var som mördade Olof Palme. På frågan ska andarna sedan ha pekat ut den sedan länge avlidne Skandiamannen som skyldig till mordet.

– Alla andarna utom Ebbe Carlsson, som pekade på ett gäng kurder, pekade unisont på Skandiamannen, säger Göransson.

Enligt Göransson kan flera av andarna tänka sig ställa upp som vittnen i en eventuell domstol om det skulle komma så långt, men menar också att Skandiamannen själv vägrat svara på några frågor.

– Så fort vi försökt fråga honom något har det varit dödstyst från honom.

Nekar till anklagelserna

Via sin advokat Leif Silbersky nekar Skandiamannens lik till anklagelserna, och menar att anledningen till att så många andar pekade ut honom har att göra med att han är moderat, och att moderater är väldigt illa omtyckta i andevärlden. Dock så tar han enligt Silbersky inte allt för hårt på anklagelserna.

– På det stora hela ställer han sig totalt likgiltig till dem, säger Silbersky.